Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
VAVČERJI

Pri SPS na voljo vavčerji za pridobitev certifikatov kakovosti

01. 07. 2024
Avtor: Anton Šijanec
VAVČERJI

Slovenski podjetniški sklad - SPS je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport objavil javni poziv V3 – Vavčer za pridobitev certifikatov. Gre za tretji javni poziv v okviru vavčerskih spodbud malih vrednosti v letošnjem letu, ki jih lahko podjetja prejmejo hitro in enostavno za različne poslovne vsebine.

Za pridobitev certifikatov kakovosti

Cilj javnega poziva je spodbuditi mikro, mala in srednje velika podjetja (v nadaljevanju MSP) k pridobitvi certifikatov kakovosti za sisteme vodenja, proizvode, procese, storitve in k vzdrževanju ali obnovi certifikatov.  S tem se bo povečala njihova konkurenčnost, možnost širitve na tuje trge in dvignila kakovost poslovanja oziroma izdelkov ter okrepilo zaupanje pri kupcih in poslovnih partnerjih.

Vzdrževanje ali obnovitev certifikatov

Podjetja bodo lahko sofinancirala upravičene stroške, ki se nanašajo na pridobivanje certifikatov oziroma vzdrževanje ali obnovitev certifikatov za sisteme vodenja, proizvode, procese in storitve ter validacije okoljske izjave, pridobljenih na podlagi mednarodnih, evropskih ali enakovrednih slovenskih standardov in shem (ISO, IATF, IEC in ITU, EN, in ETSI, EMAS, ECOLABEL, IFS, BRC, FSC, PEFC, COSMOS).

Sredstva

MSP lahko hitro in enostavno pridobijo do največ 60-odstotno sofinanciranje upravičenih stroškov oziroma najmanj 1000,00 evrov in največ 9999,99 evrov nepovratnih sredstev. V okviru javnega poziva bo do leta 2028 skupno na voljo 3 milijone evrov sredstev.

Rok

Vlogo je potrebno oddati digitalno in sicer kadarkoli, skrajni rok za oddajo vlog pa je 31. marec 2028 oziroma do porabe sredstev.

Razpis

Razpis je objavljen na spletni strani SPS V3 - Vavčer za pridobitev certifikatov >>>

 

 

Vir: SPS, MGTŠ