Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
zastopanje

Pričetek ocenjevanja škode v gospodarstvu po močnem neurju s poplavami 2019 (22. in 23. junij 2019)

07. AVGUST 2019  |   Maja Rigač

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zadolženo za pripravo ocene škode po močnem neurju s poplavami 22. in 23. junija 2019 v gospodarstvu na področju prizadetih občin (Bistrica ob Sotli, Braslovče, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Prebold, Radeče, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec, Makole, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Mislinja, Prevalje, Polzela, Sv. Jurij ob Ščavnici in Ljutomer.Ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu zaradi močnega neurja s poplavami se začne z zbiranjem vlog oškodovancev (gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, zavodi, zadruge), ki so utrpeli škodo na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka, v naslednjih prizadetih občinah: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Prebold, Radeče, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec, Makole, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Mislinja, Prevalje, Polzela, Sv. Jurij ob Ščavnici in Ljutomer).

Oceno škode morajo oškodovanci poslati na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo do 16. avgusta 2019 na obrazcu, ki je objavljen na spletni strani ministrstva in ki zajema naslednje podatke: naziv, matična in davčna številka oškodovanca, ulica, poštna številka, pošta, kraj, občina nastanka nesreče, ocena škode na strojih/opremi, zalogah in izpadu prihodka.

Oškodovanci v gospodarstvu dokumentacijo pošljejo na elektronski naslov: poplave2019.mgrt@gov.si ali po navadni pošti na naslov: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Poplave junij 2019«).

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo morebitne nadaljnje ukrepe odprave posledic škode izvajalo le v primeru zagotovitve finančnih sredstev v proračunu Republike Slovenije. 

Dodatne informacije najdete na spletni strani MGRT https://www.gov.si/novice/2019-07-17-pricetek-ocenjevanja-skode-v-gospodarstvu-po-mocnem-neurju-s-poplavami-2019-22-in-23-junij-2019/ in pri kontaktnih osebah na MGRT so: Petra Fras (01 400 31 30), Miša Osterc (01 400 31 25) in Alenka Marovt (01 400 31 29).

Preberite tudi:

Pišite nam