Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Priporočila za trgovine in trgovinske centre za učinkovitejšo rabo energije

04. AVGUST 2022  |   Larisa Vodeb

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za infrastrukturo je pripravilo   PRIPOROČILA za trgovine in trgovske centre, da prispevajo svoj delež k učinkovitejši rabi energije. Povzetek najpomembnejših (celotni tekst je v priponki)  priporočil je naslednji :

  • Zagotoviti, da se v stavbah in njihovih prostorih, ki imajo vgrajen klimatski sistem, prostori ne hladijo na nižjo temperaturo zraka, kot je +25 °C ob pogoju, da relativna vlažnost dovedenega zraka ni višja od 60 %, razen kjer to ni mogoče, zaradi zahtev namembnosti ali delovanja stavbe ali dela stavbe. Enako velja tudi za zaposlene v stavbah, za tiste dele prostorov, ki omogočajo samostojno regulacijo notranje temperature prostorov
  • Zagotoviti, da se izven obratovalnih ur naj, razen kjer je to potrebno zaradi zahtev namembnosti ali delovanja stavbe ali dela stavbe, ne hladijo na nižjo temperaturo zraka, kot je +28 °C. V navedenem času se prostorov ne hladi pod +28 °C, če se za ta namen uporablja hladilni agregat. Hlajenje pod +28 °C pa se lahko zagotovi z zunanjim hladnim zrakom.
  • Prostori stavb naj se ne ogrevajo na višjo temperaturo zraka, kot je +20 °C, razen v posebnih primerih, kjer po presoji upravljavca stavbe ni mogoče zagotoviti navedenih zahtev zaradi utemeljenih razlogov.
  • Priporočila o ustreznem kodeksu oblačenja, proučitev uporabe ogrevanja iz obnovljivih virov, sprejem organizacijskih ukrepov energetske učinkovitosti za znižanje rabe elektrike, smiselna in ustrezna raba klimatskih sistemov zaradi nalezljivih bolezni  COVID-19, pristop k pripravi izvedbenega načrta ukrepov  za zmanjšanje letno nominalne rabe energije za vsaj 3%

Preberite tudi:

Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu.

Spoštovani, Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v Ankaranu javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Gre za najpomembnejši dogodek za tekstilce v Sloveniji, ki druži strokovnjake s področja tekstila in usnja, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije oziroma Sekcija tekstilcev in Sekcija predelovalcev kož pri OZS. Na srečanju bodo poleg strokovnih tem predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces. Veliko bo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ne nazadnje priložnost, da spoznate vaše kolege oziroma potencialne stranke. Pridružite se nam in bodite del najpomembnejšega dogodka za tekstilce v Sloveniji! Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali preko prijavnice, ki jo posredujete po e-pošti na naslov adrijana.poljansek@ozs.si – glej na dnu objave. Več o srečanju TUKAJ na tej povezavi https://www.ozs.si/koledar/tradicionalno-strokovno-srecanje-tekstilcev-6323a459216d47351279aa86 VLJUDNO VABLJENI!
Pišite nam