Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu Jerneju Petaču iz Gostilne Mihovec

10. 10. 2018
Avtor: Mira Črešnar

Na sinočnji slovesnosti na Dnevih slovenskega turizma so podelili tudi priznanje za življenjsko delo v gostinstvu, ki ga je letos prejel Jernej Petač iz Gostilne Mihovec v Zgornjih Pirničah. S hišnim sloganom »domače malo drugače« v gostilni strežejo zelenjavo in žitne izdelke, ki jih sami pridelajo na družinski kmetiji. Gostilna Mihovec je tudi članica skupne Gostilna Slovenija.

Letošnji prejemnik priznanja Jernej Petač je odraščal na družinski kmetiji in gostilni Mihovec v Zgornjih Pirničah, katere zgodovina sega v leto 1857, danes pa predstavlja eno od najbolj kakovostnih hiš, ki je članica skupine Gostilna Slovenija. S soprogo Mihaelo imata tri otroke, od katerih hči Mojca z družino uspešno nadaljuje očetovo in materino gostinsko pot. Hišni slogan »Domače malo drugače« stoji na trdnih temeljih, saj se v sezoni oskrbujejo z zelenjavo in žiti, ki jih pridelajo sami na družinski kmetiji.

Jernej Petač je eden od ustanoviteljev Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Šiška in prvi predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS. Vključeval se je v lokalno družbeno življenje, od kmetijske zadruge, sveta občine do turističnega društva. Jernej Petač je klasičen primer slovenskega gostilničarja, ki je bil poleg župana in župnika ena od treh osrednjih osebnosti v lokalnem okolju.

Preberite tudi