Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PaintingSkillsAcademy (PSA)

Prvo PSA usposabljanje slikopleskarjev bo marca v Sloveniji

06. 02. 2023
Avtor: Igor Pipan
PaintingSkillsAcademy (PSA)

Delavnica tradicionalnih slikopleskarskih tehnik: IMITACIJA LESA in IMITACIJA KAMNA

Sekcija slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS kar največ pozornosti posveča izobraževanju in prenosu znanj. Kot zelo aktivna članica UNIEP evropskega združena slikopleskarjev, bo marca letos na našem največjem gradbenem sejmu izvedla prvo oz. pilotno usposabljanje slikopleskarjev v okviru PSA evropske akademije slikopleskarjev, ki bo udeležencem prineslo tudi prvi certifikat PSA  skladno z EOK (evropskim ogrodjem kvalifikacij).

Pilotno usposabljanje PSA marca v Sloveniji

Dosežene cilje in zadane naloge pa je potrebno preizkusiti tudi v praksi. In naši slikopleskarji so kot zanesljiviimitacija lesa - flodranje partnerji prevzeli tudi to nalogo. Na našem največjem gradbenem sejmu MEGRA bodo tako 10. marca letos pripravili prvo oz. pilotno usposabljanje slikopleskarjev v okviru PSA evropske akademije slikopleskarjev, ki bo udeležencem prineslo tudi prvi ustrezen certifikat za EOK evropsko ogrodje kvalifikacij in sicer na ravni 4.

Certificirana izobraževanja PSA

Sistem izobraževanj evropske akademije slikopleskarjev PSA temelji na v naprej definiranih izobraževanjih, ki jih bodo izvajala strokovna združena, organizacije in šole po vsej Evropi. Sistem bo enoten in posameznega usposabljanja na določeno temo se bodo lahko udeležili slikopleskarji iz vse Evrope. Prinesel pa jim bo certifikat z določenim številom točk, ki bodo posameznika na koncu uvrščale na ustrezne ravni od 1 do 6 evropskega ogrodja kvalifikacij EOK ter mu s tem zagotavljale tudi določeno stopno izobrazbe, s katero bo lahko izkazal svojo strokovno usposobljenost kjerkoli v okviru Evropske unije.

Prvi certifikati ravno iz Slovenije

Prvo usposabljanje s podeljenimi certifikati bo torej 10. marca na sejmu MEGRA, tema izobraževanja pa bo Imitacija kamna in imitacija lesa. Sodelovali bodo bodoči slikopleskarji iz Avstrije, Belgije, Češke, Nemčije in Slovenije pod mentorstvom izkušenih slikopleskarskih mojstrov.

Za ponazoritev navedimo še nekaj drugih tem, ki so v načrtu, te bodo na primer Zlatenje, Restavriranje, Dekorativne tehnike, Navidezna in razširjena resničnost in številne druge. Predlogi so prepuščeni izvajalcem, usklajeni, pripravljeni in ovrednoteni pa bodo znotraj koordinacije PSA in UNIEP.

Prijave še do 10. februarja

Prvo vseevropsko usposabljanje, ki bo prineslo tudi certifikate, je mednarodno že razpisano, prijave pa so možne še do 10. februarja 2023 - pri sekretarju sekcije na e-naslov igor.pipan@ozs.si.

Usposabljanje PSA imamo tako prvič kar doma, zato je na mestu še posebej lepo povabilo vsem slikopleskarjem, da ga izkoristijo in se nanj prijavijo, vsi ostali pa na sejmu z zanimanjem poiščimo njihovo dogajanje in si oglejmo, kako bodo izvedli pilotni projekt.