Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PODJETNA POZITIVA

Razglasitev Naj podjetne pozitive 2022

26. 05. 2023
Avtor: Anton Šijanec
PODJETNA POZITIVA

V mariborskem Sodnem stolpu je danes potekala prireditev ob razglasitvi Naj podjetne pozitive 2022. V Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor, ki je dogodek pripravila, si prizadevajo, da poleg neposredne pomoči, svetovalnih storitev ter zastopanja interesov obrtnikov in podjetnikov med člani in v širši javnosti spodbujamo tudi pozitivno naravnanost.

 

Izpostavili pozitivno naravnanost in pogum

Ob vseh resnih izzivih, težavnih okoliščinah in ob negotovosti, ki so jim vsakodnevno izpostavljeni obrtniki in podjetniki, je tako dobrodošlo, da se skupaj z njimi spomnimo tudi na drobne dobre malenkosti, ki nas vse skupaj opogumljajo.

 

Projekt Podjetna pozitiva

Zato je leta 2021 nastal projekt Podjetna pozitiva. Z njim čez leto zbirajo opogumljajoče misli naših članov, ki jih vodijo pri njihovem delu. V letu 2022 smo jih tako zbrali štirinajst in jih s pomočjo Radia Maribor ponesli v širšo javnost.

 

Naj podjetna pozitiva 2022

Naj podjetna pozitiva 2022, ki je prejela največ glasov v izboru, ki je potekal preko spleta med 14. aprilom in 21. majem, se glasi: »Rada pomagam ljudem, ker so mi besede mojih strank “hvala, ker obstajate” neprecenljive.«. Njena avtorica je Gordana Jezernik, PHI laser Slovenija.

Predsednik OOZ Maribor, Marko Gorjak, je na prireditvi poudaril: “Izjave naših podjetnikov in obrtnikov so zrcalo zgodb vsakega podjetnika, ki si prizadeva za uspeh zato, da smo lahko kot družba vsak dan boljši. Želel bi si, da v podjetništvu in v življenju vsakogar prevlada optimizem nad pesimizmom. Verjamem, da je projekt Naj podjetna pozitiva temu cilju v dobro oporo.”

 

Uspešen projekt s široko podporo

Projekt je s svojo prisotnostjo in govorom obogatila tudi ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh, ki je med drugim povedala: “Vse kritike in predlogi podjetnikov so pri nas na ministrstvu zelo dobrodošli. Trudimo se in verjamemo, da bodo naši ukrepi koristni. ” Podjetnike in obrtnike je ob koncu govora spodbudila z mislijo, ki jo je izrekel nek športnik in navdihuje tudi njo, govori pa o tem, da je težko premagati tistega, ki nikoli ne odneha.

Projekt Podjetna pozitiva je podprl tudi SPIRIT Slovenija, s katerim na področju Nacionalne točke za prenos lastništva poteka izvrstno sodelovanje, ta namreč nudi strokovno pomoč podjetnikom in obrtnikom v času, ko je potrebno razmišljati o prenosu podjetja na naslednje generacije ali na druge nove lastnike.

 

podjetna pozitiva logo

 

Več o projektu Podjetna pozitiva >>>

 

 

 

20230526-podjetna pozitiva_320230526-podjetna pozitiva20230526-podjetna pozitiva_220230526-podjetna pozitiva_120230526-podjetna pozitiva_emilija stojmenova duh20230526-podjetna pozitiva_blaž cvar20230526-podjetna pozitiva_marko gorjak20230526-podjetna pozitiva_gordana jezernik20230526-podjetna pozitiva_avtorji izjav

Preberite tudi