Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
REK-O

REK-O - poročanje podatkov o nadomestilu plač, ki so predmet delnega povračila po ZPGOPEK

20. 01. 2023
Avtor: Tadeja Bučar
REK-O

Finančna uprava Republike Slovenije (v nadaljevanju FURS) pojasnjuje način poročanja podatkov o nadomestilu plač, ki so predmet delnega povračila po Zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (v nadaljevanju ZPGOPEK).

ZPGOPEK v 21. členu ureja možnost delnega povračila nadomestila plač zaradi skrajšanega polnega delovnega časa in v 35. členu delno povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo.

Izplačilo nadomestila plače, ki ga delodajalec dobi povrnjenega, poroča na REK-O obrazcu z navedbo vrste dohodka 1001, znesek nadomestila, ki ga dobi povrnjenega prikaže v polju A062 z osnovo P01 (podrobno v P01b), za oblikovanje pokojninske osnove pa poroča v polju M01.

Celotna novica je dosegljiva na povezavi.

spot

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.