Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Rešitve energetske krize je treba iskati na ravni EU

14. SEPTEMBER 2022  |   Eva Mihelič

Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, SLO CRO Poslovni klub in HOK – Obrtnička komora Zagreb so na letošnjem MOS-u pripravili dogodek, na katerem so govorili o izzivih gospodarstva v trenutnih razmerah in energetski problematiki. Tako slovenski kot hrvaški podjetniki se namreč soočajo z visokimi cenami energentov. Strokovnjaki s tega področja in podjetniki so predstavili svoje izkušnje in pristojne pozvali, naj čim prej poiščejo dolgoročne rešitve.

Da sta slovensko in hrvaško gospodarstvo tesno povezani, se je ponovno pokazalo v trenutni energetski krizi. Podjetniki na obeh straneh meje so soočeni z visokimi cenami električne energije, kar ogroža njihovo poslovanje. Kot so ugotovili sodelujoči na okrogli mizi, bo prihodnje obdobje zelo zahtevno, tudi ob sprejetih ukrepih obeh vlad.

Poudarili so, da je nujno, da se rešitev najde na ravni Evropske unije, saj v nasprotnem primeru so vsi nacionalni ukrepi le gašenje požarov. Podjetnike vsaka neznanka, zaradi katere ne morejo načrtovati poslovanja, namreč spravlja v negotov položaj, kar slabi njihovo konkurenčnost. Zato so se strinjali, da je treba na vseh ravneh vplivati na odločevalce.

mos posvet hrvati

Na okrogli mizi Slovenija – Hrvaška, izziv poslovnega okolja so sodelovali dr. Saša Muminović, predsednik SLO CRO Poslovnega kluba in član uprave Aquafil SLO in Aquafil CRO, Darko Hrženjak, Kostak d. d. Krško, dr. Mirza Šabić, predsednik HOK – Obrtničke komore Zagreb in obrtnik, Marko Gorjak, direktor Orodjarstva Gorjak ter predsednik OOZ Maribor in član UO OZS, in Aleš Zupančič, Petrol d. d.

Preberite tudi:

Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu.

Spoštovani, Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v Ankaranu javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Gre za najpomembnejši dogodek za tekstilce v Sloveniji, ki druži strokovnjake s področja tekstila in usnja, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije oziroma Sekcija tekstilcev in Sekcija predelovalcev kož pri OZS. Na srečanju bodo poleg strokovnih tem predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces. Veliko bo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ne nazadnje priložnost, da spoznate vaše kolege oziroma potencialne stranke. Pridružite se nam in bodite del najpomembnejšega dogodka za tekstilce v Sloveniji! Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali preko prijavnice, ki jo posredujete po e-pošti na naslov adrijana.poljansek@ozs.si – glej na dnu objave. Več o srečanju TUKAJ na tej povezavi https://www.ozs.si/koledar/tradicionalno-strokovno-srecanje-tekstilcev-6323a459216d47351279aa86 VLJUDNO VABLJENI!
Pišite nam