Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
TRG DELA MLADIH

Subvencije za hitrejši vstop mladih na trg dela

01. 02. 2023
Avtor: OZS
TRG DELA MLADIH

Z objavo novega javnega povabila Hitrejši vstop mladih na trg dela danes, v sredo, 1. 2. 2023, se nadaljuje oddaja ponudb za subvencionirano zaposlitev brezposelnih, mlajših od 26 let.

Prvo javno povabilo za hitrejši vstop mladih na trg dela se je zaključilo 31. 1. 2023 z iztekom končnega roka za oddajo ponudb.

Z objavo novega istoimenskega javnega povabila, drugega zapored, pa se brez prekinitve nadaljuje možnost elektronske oddaje ponudb. Delodajalci oddajo ponudbo na Portalu za delodajalce. Pred prvo uporabo portala se registrirajo.

Na tokratnem javnem povabilu je na voljo 23,7 milijona EUR. Načrtovana je vključitev okvirno 3.350 brezposelnih mladih iz vse Slovenije v zaposlitev s pomočjo subvencije. Sredstva zagotavlja Evropska unija iz instrumenta nextGenerationEU.

Subvencija se izplačuje 18 mesecev in znaša od 300 EUR do 420 EUR za vsak mesec zaposlitve s polnim delovnim časom.

Več ....

Vir: Zavod RS za zaposlovanje