Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Spremembe glede financiranja testiranja

20. AVGUST 2021  |   Tamara Starič Petrović

Vlada RS je na današnji dopisni seji po besedah ¸ministra za zdravje, Janeza Poklukarja, sprejela odločitev o dopolnitvi Uredbe o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 glede financiranja testiranja zaposlenih v določenih dejavnostih.

"S spremembami in dopolnitvami so določene dejavnosti, za katere sredstva krije državni proračun," je dejal in pojasnil, da so to med drugim zaposleni v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, dejavnosti vzgoje in izobraževanja, vključno z visokošolsko dejavnostjo pa tudi osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve in izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode.

Testiranje na covid-19 bo sicer od 23. avgusta samoplačniško, razen za dejavnosti, kjer je PCT-pogoj za izvajalce oziroma zaposlene predpisan z odloki.

Vir: 24ur

Preberite tudi:

Pišite nam