Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Spremembe na področju cestninjenja – 1.9.2020

14. SEPTEMBER 2020  |   Bojan Pečnik

S 1.9.2020 bo uveden novi cestninski razred (R2) za težja motorna vozila z dvema osema in NDM presega 3,5 t.
Zato bodo na novo označeni razredi in sicer:

  • Prvi cestninski raz. (oznaka: R2)-motorna vozila z dvema osema katerih NDM presega 3,5 t
  • Drugi cestninski razred  (oznaka: R3)- motorna vozila (ali skupina vozil) s tremi osmi katerih NDM presega 3,5 t
  • Tretji cestninski razred (oznaka: R4)-motorna vozila (ali skupina vozil) s štirimi ali več osmi katerih NDM presega 3,5 t

Pomembno: Za pravilno obračunavanje cestnine za vozila z dvema osema (R2)! morajo poskrbeti lastniki vozil ali vozniki. Potrebno je nastaviti pravilno število (dveh) osi na napravi DarsGo. V nasprotnem primeru boste preplačali cestnino, do povračila preplačila pa ne boste upravičeni.


Za vozila na alternativni pogon, ki glede emisij izpolnjujejo zahteve, ki so predpisane za emisijski razred EURO VI (vozila na plinski ali električni pogon; ne velja pa za vozila na hibridni pogon) preverite kateri emisijski razred imate trenutno registriran v sistemu. Če ta ni EURO VI, morate to takoj sporočiti družbi DARS (klicni center: +386 1 518 8 350 ali e-naslov: info@darsgo.si) kjer boste prejeli navodila, kako spremembo najhitreje popraviti.

Preberite tudi:

Pišite nam