Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Strokovno srečanje zlatarjev in draguljarjev

10. SEPTEMBER 2021  |   Goran Lesničar

 

Spoštovana / spoštovani!

Sekcija zlatarjev in draguljarjev pri OZS organizira že tradicionalni strokovno-družaben dogodek, namenjen informiranju glede zakonodaje, izpopolnjevanju poznavanja dragih ter poldragih kamnov in posameznih tehnik izdelovanja zlatarskih izdelkov.
 

Strokovno izobraževanje ter druženje s člani Sekcije zlatarjev in draguljarjev pri OZS

bo v soboto, 25. septembra 2021 v Hotelu Center, Glavni trg 23, v Novem Mestu

https://www.hotel-center.si

 


Vabljeni vsi obrtniki in podjetniki te stroke ter ostali, ki vas ta obrt zanima!

 


Srečanje se bo pričelo ob 10:30 uri s predavanjem predstavnikov Urada RS za meroslovje o dokumentaciji, ki jo potrebujejo zlatarji, ter o novostih nadzora na področju prometa izdelkov iz plemenitih kovin, ki ga lahko opravljajo inšpektorji Urada za meroslovje v skladu z Zakonom o izdelkih iz plemenitih kovin.

Nadzorni pregledi se izvajajo pri dobaviteljih izdelkov iz plemenitih kovin (nakit, naložbene ploščice, kovanci, medalje ipd.) na mestih, kjer se izvaja promet s plemenitimi kovinami, ki so lahko zlatarne, prodajalne nakita in naložbenih plemenitih kovin, internet ipd.. 

 

Zahteve nove zakonodaje o ravnanju z embalažo v dejavnosti zlatarstva bo predstavila ga. Katarina Železnik Logar iz Inštituta za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor.

Sledilo bo izobraževanje o lastnostih in posebnostih glavnih skupin dragih ter poldragih kamnov, njihovem prepoznavanju in uporabi v zlatarstvu in draguljarstvu. S prikazom široke palete vzorcev bo predavanje vodil g. Klemen Radovan Navodar.

 

O osnovah brušenja kamnov bo udeležence podučil g.  Anton Klinc.

 

Strokovni del srečanja bomo zaključili z razgovorom o problemih dejavnosti, izobraževanju, vsebini letošnje učne delavnice, o strokovni ekskurziji, vsebini spletne strani sekcije,…

 

Druženje se bo nadaljevalo s poznim kosilom v Vinki kleti Colnar ( https://g.page/vinskakletcolnar?share ), ki je od hotela oddaljena cca. 8 km. Po želji bomo od hotela do kleti organizirali prevoz, v kolikor pa se boste odločili za prenočitev, pa smo za vas v hotelu že rezervirali nekaj enoposteljnih in dvoposteljnih sob. Prosimo vas, da rezervacijo v hotelu čim prej potrdite sami. (Za udeležence srečanja so cene s 15 % popustom sledeče: nočitev z zajtrkom v enoposteljni sobi 59,50 , v dvoposteljni 46 na osebo/noč. Mail: info@hotel-center.si, telefon: +386 7 302 18 00 ,  GSM: +386 51 30 10 30 ).

 


Vljudno vabljeni na srečanje.

Prosimo vas, da spletno prijavnico  TUKAJ.  izpolnite čim prej.
S tem nam boste pomagali pri organizaciji predavanj in pripravi pogostitve.

 

 

Sekcija zlatarjev in draguljarjev pri OZS

 

 

 

PROGRAM

STROKOVNO SREČANJE ZLATARJEV IN DRAGULJEV
sobota, 25.09.2021, s pričetkom ob 10:30. uri

 


Program:

 

10:00 - 10:15    Prihod udeležencev  (Hotel Center, Glavni trg 23, Novo Mesto)

10:30 - 11:15   

predavanje predstavnikov  Urada RS za meroslovje o dokumentaciji, ki jo potrebujejo zlatarji, ter o novostih nadzora na področju prometa izdelkov iz plemenitih kovin, ki ga lahko opravljajo inšpektorji Urada za meroslovje v skladu z Zakonom o izdelkih iz plemenitih kovin.

11:15 - 12:00

zahteve nove zakonodaje o ravnanju z embalažo v dejavnosti zlatarstva in draguljarstva

(Inštitut za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor, predavateljica ga. Katarina Železnik Logar)

 

12:00 – 12:30   odmor

 

12:30 – 14:00

- Predavanje o lastnostih in posebnostih glavnih skupin dragih kamnov (Diamanti, Safirji, Rubini in Smaragdi), ter nekaterih drugih zanimivih draguljih (laboratorijsko vzgojeni diamanti, biseri, …), bo, s prikazom široke palete vzorcev, vodil g. Klemen Radovan Navodar.

 

- Postopek brušenja dragih in poldragih kamnov bo predstavil g. Anton Klic.

 

14:00  

pogovor o problemih dejavnosti, izobraževanju, vsebini letošnje učne delavnice, o strokovni ekskurziji, vsebini spletne strani sekcije, …….

 

15:30

Druženje se bo nadaljevalo s poznim kosilom v Vinski kleti Colnar, kjer bo dovolj časa tudi za nadaljevanje dopoldanskih razprav.

Po želji bomo od hotela do kleti Colnar organizirali prevoz, v kolikor se boste odločili za prenočitev pa smo za vas v hotelu že rezervirali nekaj enoposteljnih in dvoposteljnih sob. V koliko se boste odločili za prenočitev  vas prosimo, da rezervacijo v hotelu potrdite sami: https://www.hotel-center.si ).

          Za udeležence srečanja so cene sledeče (vključujejo 15 % popust):

- nočitve z zajtrkom v enoposteljni sobi, znaša 59,50€/oseba/noč, dodatno še turistična taksa 2,50€/oseba/noč.

- nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi, znaša 46,75€/oseba/noč, dodatno še turistična taksa 2,50€/oseba/noč

 

Kotizacija:
•    za člane OZS in njihove zaposlene je kotizacija BREZPLAČNA.
•    za ostale udeležence (ne člane) znaša kotizacija 35,00 €/udeleženca, DDV vključen) (ali 28,69 €/udeleženca v primeru, da niste zavezanec za DDV)

Prijava:
Spletna prijava. Rok za prijavo je dan pred izobraževanjem oziroma do zasedbe prostih mest. Kotizacija se plača ob prijavi na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije TRR: 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic 200000. Račun boste prejeli po izvedenem dogodku. Potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov goran.lesnicar@ozs.si.

Kontakt:
Sekretar sekcije Goran Lesničar Pučko, 01 / 58 30 516, goran.lesnicar@ozs.si

Vljudno vabljeni vsi obrtniki in podjetniki te stroke, ter ostali, ki jih ta obrt zanima!

 

Preberite tudi:

Pišite nam