Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
SAMO ŠE DANES DO 12. URE

Ne spreglejte - Upravičenci do pomoči zaradi visokih cen energentov za leto 2022 dopolnite svoje vloge

10. 01. 2023
Avtor: Anton Šijanec
SAMO ŠE DANES DO 12. URE
Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo obveščata upravičence, ki so oddali vlogo za dodelitev pomoči zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina po Zakonu o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina za 2022 (ZPGVCEP), da morajo do 31. januarja 2023 do 12.00 v aplikaciji JRP vnesti še dejanske podatke za izračun upravičenih stroškov iz. 5. člena ZPGVCEP, ki so jih v vlogi zgolj ocenili.

 

Aplikacija JRP bo za vnos dejanskih podatkov odprta od 15. januarja 2023 od 12.00 do 31. januarja 2023 do 12.00.

 

Pri tem upravičence opozarjamo, da se - v kolikor do 31. januarja 2023, do 12.00 ne vpišejo dejanskih podatkov - odrekajo drugemu delu pomoči, saj na podlagi zgolj ocenjenih vrednosti (oktober, november, december 2022) niso upravičeni do nje.

 

Prav tako jih obveščamo, da je 15. januarja 2023 rok, do katerega so upravičenci dolžni pisno na elektronski naslov energenti@spiritslovenia.si obvestiti pristojni organ:

  • če so naknadno ugotovili, da jim je bila odobrena oziroma izplačana previsoka pomoč glede na dejansko nastale stroške, ali da niso izpolnjevali pogojev za njeno pridobitev (6. odstavek 10. člena)
  • v primeru, da je od uveljavitve zakona prišlo do izplačila dobičkov, lastnih delnic ali lastnih poslovnih deležev, izplačil nagrad poslovodstvu oziroma dela plač za poslovno uspešnost poslovodstvu, izplačanih v letu 2022 ali za leto 2022 (7. odstavek 10. člena).

Upravičenci, ki so pristojni organ o tem že obvestili ali že vrnili sredstva, bodo v mesecu januarju prejeli odločbe oz. ugotovitvene sklepe.

 

Vsebinska vprašanja v zvezi s pomočjo po ZPGVCEP sprejemajo na elektronski naslov energenti@spiritslovenia.si.

Za tehnično podporo pri oddaji dejanskih podatkov bo vzpostavljen klicni center, ki bo deloval od 16. do 31. januarja 2023, in sicer vsak delavnik med 9. in 17. uro.

Na spletnem mestu SPIRIT Slovenija so upravičencem na voljo aktualna obvestila v zvezi s pomočjo po Zakonu o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina za 2022.

 

Vir: Novica MGRT

Preberite tudi