Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
GRADBENA STROKA

Predstavniki OZS z ministrico Ajanović Hovnik o gradbeni problematiki

28. 06. 2023
Avtor: Janko Rozman
GRADBENA STROKA

Predstavniki OZS ter sekcije gradbincev in sekcije instalaterjev-energetikov so na današnjem sestanku z ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik in državnim sekretarjem Urbanom Kodričem izpostavili probleme in možne rešitve v gradbeni panogi.

Na sestanku,  katerega pobudnica je bila OZS, so se predsednik sekcije gradbincev pri OZS Zoran Simčič, član UO OZS Jernej Dolinar, direktor OZS Danijel Lamperger in sekretar sekcij Janko Rozman pogovarjali  o težavah pri izpolnjevanju pogojev za izvajanje javnih naročil pri gradnjah objektov, predvsem z vidika manjših izvajalcev pri gradnjah objektov in inštalaterjev.

Predstavniki OZS so izpostavili tri teme: predlog za povišanje vrednosti za mala naročila pri gradnjah, težave pri pridobivanju ustreznih referenc v postopkih javnega naročanja gradenj in pogoji javnih naročnikov glede jamstvenih in garancijskih rokov, ki postajajo v javnih razpisih za področje gradenj vedno daljši.

Predstavniki ministrstva so prisluhnili težavam in predlogom sekcij ter obljubili, da bodo proučili okoliščine in predloge za izboljšave. Na navedene teme bo na ministrstvu za javno upravo ponovni sestanek s predstavitvijo možnih rešitev, predvidoma po poletnih počitnicah.