Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PREVOZNIKI

Prevozniki opozorili pristojne na pravočasno ukrepanje v času zimskih razmer

07. 02. 2023
Avtor: Natalija Repanšek
PREVOZNIKI

Glede na neljube zastoje ob zadnji pošiljki snega, je Peter Pišek, predsednik Sekcije za promet pri OZS, zahteval nujen sestanek s pristojnimi na DARS-u. Včeraj so se tako na sedežu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije sestali predstavniki obeh sekcij za promet pri OZS in GZS, Ministrstva za infrastrukturo in DARS-a.

Kot je poudaril Peter Pišek, je potrebno s čiščenjem cest začeti pravočasno in narediti vse potrebno, da se v največji meri prepreči gospodarska škoda zaradi obstalih tovornih vozil. Za sprotno obveščanje prevoznikov je potrebno vzpostaviti tudi komunikacijske kanale, ki vključujejo tudi predstavnike OZS in GZS. Prevozniki so predstavnikom DARS-a podali pobudo za ponovno proučitev selekcijskega izločanja tovornih vozil ter zagotovitev sodobne opreme za odstranjevanje ledu ali snega s streh avtobusov in tovornih vozil.

Sledil je sestanek glede neustrezne prometne ureditve na mejnem prehodu Gruškovje. Sestanka so se udeležili dr. Branko Lobnikar, državni sekretar MNZ, mag. Ivan Kapun, direktor sektorja prometa UUP Generalne Policijske uprave, mag. Valentin Hajdinjak, predsednik uprave DARS, mag. Anton Travner direktor področja upravljanja DARS, mag. Andrej Ribič, član uprave DARS, Milan Slokar, predsednik Sekcije za prevoz blaga pri GZS in drugi gosti. Prisotni so se strinjali, da je moteča prodajna točka DARS  ob vstopu v državo. Zaradi neustrezne prometne ureditve nastajajo zastoji, ogrožena pa je tudi prometna varnost. Pristojne institucije bodo stopile skupaj, da bi skupaj poiskale optimalno rešitev. Zadali so si tudi nalogo, da v kratkem naredijo ogled mejnega prehoda in na podlagi ugotovitev sprejmejo ukrepe za spremembo prometne ureditve. Prve spremembe morajo biti še pred velikonočnimi počitnicami.

 

Preberite tudi