Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
POLAGALCI KERAMIČNIH OBLOG

Strokovno izobraževanje in srečanje polagalcev keramičnih oblog

20. 04. 2023
Avtor: Janko Rozman
POLAGALCI KERAMIČNIH OBLOG

Po daljšem premoru zaradi epidemije, je Odbor polagalcev keramičnih oblog pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, v sodelovanju s podjetjem IMO Izidor Oblak s.p., organiziral vsakoletno izobraževanje polagalcev keramičnih oblog, ki je tokrat potekalo 14. aprila 2023, na sedežu podjetja IMO, Šentjošt nad Horjulom.

Udeležba keramičarjev je bila zelo dobra, kar potrjuje smiselnost organizacije tovrstnih dogodkov.

V uvodnem delu srečanja, so se udeleženci seznanili z novostmi Zakona o varstvu potrošnikov, ki prinaša nekatere pozitivne spremembe v poslovanju s končnimi strankami / potrošniki, kar je v primeru izvajanja keramičnih oblog najbolj pogost primer.

V nadaljevanju pa je bila podana predstavitev sistema Progress – Kristal, ki ga je razvilo podjetje IMO in omogoča polaganje vseh formatov keramike (tudi večjih) na zunanjih in notranjih površinah, z garancijo dolgoletnega trajanja. Sistem dovoljuje polaganje keramike na svežih in vlažnih podlagah, tudi brez dilatacij, kar je poleg navedenega ena od bistvenih prednosti tega inovativnega pristopa.  

Sistem Progress – Kristal sestoji iz posebne membrane, ki jo nalepimo na podlago s hitro delujočim lepilom, uporabijo se tesnilni trakovi in namensko lepilo s katerim zatesnimo spoje ter visoko odporno lepilo za keramiko in po potrebi trajno elastični kiti.

Po predstavitvi sistema, je bil izveden tudi praktični prikaz vgrajevanja tesnilne membrane in drugih elementov sistema.

Glede na velik interes med keramičarji, bomo podobne izobraževalne dogodke organizirali tudi v prihodnje.