Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
AVTOBUSNI PREVOZNIKI

Subvencionirane vozovnice za brezplačni JPP so avtomatično podaljšane

15. 06. 2023
Avtor: Anton Šijanec
AVTOBUSNI PREVOZNIKI
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je sprejelo Sklep o podaljšanju veljavnosti subvencioniranih vozovnic za brezplačni prevoz. S sklepom se avtomatsko podaljšuje veljavnost vozovnic za upokojence, starejše od 65 let, imetnike evropske kartice ugodnosti ter vojne veterane. Do konca poletja so brezplačno podaljšane tudi dijaške in študentske vozovnice.

 

Subvencionirane vozovnice so podaljšanje za eno leto

V mesecu juliju 2023 poteče veljavnost subvencioniranih vozovnic upravičencem, ki jim je Ministrstvo za infrastrukturo v preteklem letu avtomatsko podaljšalo veljavnost vlog in vozovnic. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, ki sedaj ureja področje javnega potniškega prometa, je sprejelo sklep, da se vozovnice za brezplačni prevoz avtomatsko podaljšajo za eno leto. Ministrstvo bo v mesecu poteka veljavnosti vlog in vozovnic za upravičence v povezanih v uradnih evidencah preverilo upravičenost, ter avtomatsko podaljšalo pravico do subvencioniranega brezplačnega prevoza. Po preverbi podatkov se bo vloga sistemsko podaljšala za eno leto in na kartice upravičencev se bo avtomatsko naložila nova vozovnica.

Postopek se bo izvedel v sistemu Integriran javni potniški promet (IJPP) in bo za upravičence brezplačen.

Vir: MOPE

 

Do konca poletja so brezplačno so podaljšane tudi dijaške in študentske vozovnice

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je s sklepom avtomatično podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta 2023. Dijaki in študenti bodo zato v poletnem času brezplačno koristili javni potniški promet.

Vir: MOPE