Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
MICHELINOV VODNIK 2023

V novem vodniku kar 59 naših restavracij, prvič tudi tri zvezdice!

19. 09. 2023
Avtor: Anton Šijanec
MICHELINOV VODNIK 2023

Od danes je v Michelinov vodnik 2023 uvrščenih kar 59 slovenskih restavracij. Michelin se odlikuje po svoji 120-letni tradiciji, izdelanih kriterijih ocenjevanja in ekipi profesionalnih anonimnih inšpektorjev. Aktivno spremlja gastronomsko dogajanje po svetu in je pozoren na novosti, spremembe, aktualnosti. Prve Michelinove zvezdice in druge znake Michelinovega vodnika je Slovenija dobila v letu 2020. Michelin se je za svoj prihod v Slovenijo odločil z besedami, da »kakovost slovenske gastronomije ni presenečenje za Michelin« in »da je zaradi talentiranih kuharskih mojstrov, ki sestavine največje kakovosti transformirajo v edinstvene kulinarične kreacije, 'must go' destinacija«.

mishelin 02 2023 19092023

Tudi v Sloveniji prvič tri zvezdice

Z današnjim dnem je 140. restavracija na svetu s tremi zvezdicami in hkrati najvišjim odlikovanjem Michelinovega vodnika postala Hiša Franko iz Starega sela pri Kobaridu, z dvema zvezdicama ji sledi restavracija Milka iz Kranjske Gore, na eno zvezdico pa so lahko ponosni v Restavraciji Cob iz Portoroža, Hiši Linhart iz Radovljice, Hiši Denk iz Zgornje Kungote, Restavraciji Strelec iz Ljubljane, Restavraciji Grič iz Šentjošta nad Horjulom, Restavraciji Dam iz Nove Gorice in Gostilni pri Lojzetu iz Vipave.

V vodniku skupaj 59 naših restavracij

Ob nosilkah zvezdic so v vodnik uvrščene še Restavracija 1906 (Bled), Julijana (Bled), Ošterija Debeluh (Brežice), Gostilna Vovko (Brusnice), Gostilna Francl (Celje), Dvor Jezeršek (Cerklje na Gorenjskem), Etna (Divača), Gredič (Dobrovo v Brdih), Restavracija Hotela Marina (Izola), Hiša Torkla (Izola), Špacapanova Hiša (Komen), Gostilna Krištof (Kranj), Pavus (Laško), Altrokè (Ljubljana), B-Restaurant (Ljubljana), Gostilna AS (Ljubljana), JB Restavracija (Ljubljana), Landerik (Ljubljana), Restavracija Cubo (Ljubljana), Restavracija Harfa (Ljubljana), Restavracija Shambala (Ljubljana), Separé (Ljubljana), Sushimama (Ljubljana), City Terasa (Maribor), MAK (Maribor), Restavracija Sedem (Maribor), Restavracija Calypso (Nova Gorica), Pikol (Nova Gorica), Otočec Castle (Otočec na Krki), Galerija okusov (Petrovče), Stara Gostilna (Piran), Sophia (Portorož), Rizibizi (Portorož), Vila Podvin (Radovljica), Hiša Krasna (Sežana), Danilo (Škofja Loka), Kendov Dvorec (Spodnja Idrija) in Vila Planinka (Zgornje Jezersko) ter pet novih AFTR (Ljubljana), Breg (Ljubljana), Georgie Bistro (Ljubljana), Kogo (Koper) in Peti 181 (Ljubljana).

Zelene zvezdice in Bib Gourmand

Vodnik je podelil tudi druge svoje znake, sedem restavracij je tako prejelo zeleno Michelinovo zvezdico, te so Hiša Franko, Hiša Linhart, Gostilna Krištof, Gostilna Mahorčič, Gostišče Grič, Gostilna Repovž in novinka Špacapanova Hiša iz Komna, sedem pa si je prislužilo Bib Gourmand, oznako za restavracije, ki ponujajo visokokakovostno avtentično doživetje po ugodnih cenah, te so Gostilnica Ruj (Dol pri Vogljah), Jožef (Idrija), Gostilna na Gradu (Ljubljana), TaBar (Ljubljana), Gostilna Rajh (Murska Sobota), Mahorčič (Rodik) in Gostilna Repovž (Šentjanž).

Več o vodniku in vanj uvrščenih restavracijah >>>

 

Preberite tudi