Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PREVOZNIKI SUBVENCIJE

Subvencije za spodbujanje okolju prijaznejšega prevozništva

04. 03. 2024
Avtor: Natalija Repanšek
PREVOZNIKI SUBVENCIJE

Družba Borzen kot izvajalka javnega poziva  Sklada za podnebne spremembe vabi prevoznike k oddaji elektronskih vlog za pridobitev nepovratnih sredstev za nakup ali predelavo tovornih vozil in avtobusov na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko ali vodik ter nadgradnjo tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora.

Javni poziv družbe Borzen

Družba Borzen d.o.o. je kot izvajalka javnega poziva (Uradni list RS št. 18/2024) Sklada za podnebne spremembe omogočila oddajo elektronskih vlog za pridobitev nepovratnih sredstev za nakup ali predelavo tovornih vozil in avtobusov na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko ali vodik ter nadgradnjo tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora.  

Za zmanjšanje vplivov prometa na okolje

Nepovratna finančna sredstva za spodbujanje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu so podporni ukrep Sklada za podnebne spremembe s katerim si na področju varstva okolja prizadevamo za zmanjšanje vplivov iz prometa, tako na področju zmanjšanja emisij toplogrednih plinov kot onesnaževal zunanjega zraka iz prometa.

Namen in višina finančnih sredstev

Nepovratna finančna sredstva iz javnega poziva so namenjena nakupu ali predelavi tovornih vozil in avtobusov (sklop a, v višini 150.000 EUR) na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko ali vodik za opravljanje prevozov v cestnem prometu in za izvajanje nalog zaščite, reševanja in pomoči, in (sklop b, v višini 5.850.000 EUR) nadgradnjo tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora.

Roki za oddajo vlog

Vloge v sklopu a) se sprejemajo od 4. 3. 2024 od 8. ure dalje do 30. 10. 2024, do vključno 12. ure, vloge v sklopu b) pa se sprejemajo od 4. 3. 2024 od 8. ure dalje do 6. 5. 2024, do vključno 12. ure. Oddane vloge se obravnavajo po vrstnem redu prejema vlog, pri čemer se odločbe za sklop a) izdajajo sproti, v rokih, kot jih določa ZUP, vloge v sklopu b) pa bodo izdane po prejemu in obravnavi vseh vlog, najkasneje do 30. 6. 2024.

Več informacij in razpis

Več o razpisu in elektronske vloge poiščite na povezavi >>>

Na spletni strani Borzena je objavljen posnetka spletnega dogodka - predstavitev razpisa, ki se je odvijal v četrtek, 18.4.2024. Najdetega na povezavi >>>

Odgovori na vprašanja, posredovani preko elektronske pošte ali objavljeni na spletni strani www.borzen.si, so zgolj informativne narave in ne pomenijo, da družba Borzen glede na vse okoliščine primera ter po prejemu vloge in popolne dokumentacije vlagatelja ne bo odločila drugače.

Kontakt (zgolj preko e-pošte ali telefona) prevozniki@borzen.si in 01 /620 7626, v času uradnih ur v ponedeljek 9-11h in 13-15h, sreda 9-11h in 13-15h ter petek 9-12 ure.

 

Preberite tudi