Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

4. 6. je zadnji rok za sporočilo ZRSZ, da ste delavcem odredili delo s skrajšanim delovnim časom

03. JUNIJ 2020  |   Jasmina Malnar Molek

Če je delodajalec delavcu v ponedeljek, 1. 6. vročil odredbo o delu s skrajšanim delovnim časom, je dolžan najkasneje 4. 6. 2020 o tem obvestiti ZRSZ na elektornski naslov obvestilacas@ess.gov.si.

Prejeli smo informacijo ZRSZ, da se rok za obveščanje o odreditvah skrajšanega delovnega časa, ki so bile delavcem vročene 1. 6. 2020, izteče 4. 6. 2020Zavod bo upošteval tudi obvestila, ki so v preteklih dneh prispela k njim po drugih kanalih (veliko obvestil je bilo že poslanih na gpzrsz@ess.gov.si).   Informacijo ZRSZ najdete tu.

Odredba o delu s skrajšanim delovnim časom

V skladu z ZIUOOPE morajo delodajalci v treh delovnih dneh od takrat, ko zaposlenim odredijo delo s skrajšanim delovnim časom, poslati obvestilo po elektronski pošti na naslov: obvestilacas@ess.gov.si.

Obvestilo naj vsebuje naslednje podatke: naziv in MŠO delodajalca, število zaposlenih, ki jim je bilo odrejeno delo s skrajšanim delovnim časom, in datum odreditve takšnega dela. Dokazilo o poslanem obvestilu je obvezna priloga k vlogi za dodelitev subvencije.

Več o skrajšanem delovnem času lahko preberete na blogu, pojasnilo ZRSZ pa najdete tu.

 

 

Preberite tudi:

Pišite nam