Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Usposabljamo lokalno za zaposlitev v najbolj iskanih poklicih

08. 05. 2018
Avtor: OZS

Zavod RS za zaposlovanje je na svojih spletnih straneh objavil novo javno povabilo Usposabljamo lokalno, ki bo okrog 390 brezposelnim omogočilo usposabljanje na delovnem mestu za zaposlitev v poklicih, ki so med najbolj iskanimi pri delodajalcih v posameznih delih Slovenije.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Izločene so nekatere dejavnosti po Standardni klasifikaciji institucionalnih sektorjev (SKIS), med njimi tudi država.

Javno povabilo je odprto do porabe sredstev, najkasneje do 28.6.2019 do 12.00, ko se izteče končni rok za oddajo ponudb. Delodajaci jih predložijo na območno službo zavoda, ki je pristojna glede na njihov sedež. Število brezposelnih, ki jih delodajalec lahko usposablja, je odvisno od števila zaposlenih pri delodajalcu in od zaposlovanja udeležencev po zaključenem usposabljanju.

Usposabljanje na delovnem mestu traja tri mesece. Poteka brez delovnega razmerja, praviloma polni delovni čas, največ pet dni v tednu, pod vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. Mentor pri posameznem delodajalcu lahko hkrati usposablja največ pet brezposelnih. Mentorstvo mora biti opravljeno kvalitetno in v potrebnem obsegu (najmanj 90 ur) za doseganje namena usposabljanja. Kandidati morajo pred začetkom usposabljanja uspešno opraviti zdravniški pregled, delodajalec pa mora poskrbeti za vsa obvezna zavarovanja v skladu z veljavno zakonodajo. 

Delodajalcem za izvedeno usposabljanje zavod povrne upravičene stroške v vrednosti 493 EUR za udeleženca na podlagi predloženega zahtevka in dokazil. Udeleženci so med usposabljanjem še naprej prijavljeni pri zavodu za zaposlovanje. Za udeležbo se jim mesečno povrne dodatek za prevoz (potne stroške) in dodatek za aktivnost.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje  -  vabljeni k ogledu celotne informacije.