Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Svetovni dan standardizacije        

14. SEPTEMBER 2021  |   Maja Rigač

Svetovni dan standardizacije                                  sist

 

Organizacije za standardizacijo po vsem svetu vsako leto 14. oktobra obeležujejo svetovni dan standardizacije kot poklon tisočim sodelujočim strokovnjakom, ki pripravljajo prostovoljne standarde. S tem se krepi zavest o pomenu standardov pri rasti gospodarstva in razvoju družbe.


Mednarodne organizacije za standardizacijo so v letošnji poslanici poudarile ključno vlogo standardov pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja, odpravi socialnih neravnovesij, razvoju trajnostnega gospodarstva in pri upočasnitvi podnebnih sprememb. Za dosego zastavljenih ciljev bo v naši skupni viziji za boljši svet potrebno sodelovanje številnih javnih in zasebnih partnerjev. Celoten sistem standardizacije namreč temelji na sodelovanju in prepričanju, da smo skupaj močnejši.


Poslanico si v celoti lahko preberete tukaj.
 

Preberite tudi:

Pišite nam