Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DKV

Trajnostni razvoj: DKV Mobility spet izboljšal vrhunski oceni ESG

31. 01. 2023
Avtor: Natalija Repanšek
DKV

Vodilni mednarodni neodvisni agenciji za ocenjevanje trajnostnosti Sustainalytics in EcoVadis sta DKV Mobility uvrstili med najuspešnejša podjetja v letu 2022

Ratingen, 17. januar 2023DKV Mobility, vodilna evropska platforma B2B za plačila in rešitve na cesti, je v letu 2022 še izboljšala vrhunski oceni, ki ju podeljujeta vodilni mednarodni bonitetni agenciji za trajnostni razvoj Sustainalytics in EcoVadis.

Sustainalytics uvršča DKV Mobility med odstotek najboljših med 15.000 ocenjenimi podjetji iz vseh sektorjev. Po mnenju EcoVadis se DKV Mobility za leto 2022 uvršča med prva dva odstotka med več kot 100.000 podjetij. DKV Mobility je s to oceno že drugič zapored prejel zlato medaljo EcoVadis in šest točk več kot leto prej (68 od 100 točk v letu 2021 in 74 od 100 točk v letu 2022).

"Spodbujanje prehoda k učinkoviti in trajnostni prihodnosti mobilnosti – to je naš cilj. Zato sem zelo vesel, da sta naše nedavne uspehe na področju bolj trajnostne mobilnosti potrdili tudi priznani bonitetni agenciji ESG in nam podelili visoke ocene," pravi Marco van Kalleveen, izvršni direktor družbe DKV Mobility.

"Ponosni smo, da lahko ponovno potrdimo svojo močno trajnostno naravnanost in da smo se uvrstili med najuspešnejšima podjetja, ki sta jih leta 2022 ocenila Sustainalytics in EcoVadis," je dodal Marc Erkens, vodja oddelka za trajnostni razvoj in novo mobilnost. "Rezultati ocenjevanja poudarjajo trdnost našega namena in naših ambicij "Lead in Green" ter odražajo velik napredek, ki smo ga dosegli pri naših programih ESG, ki so v skladu z našimi korporativnimi cilji."

Sustainalytics, vodilno neodvisno podjetje družbe Morningstar, opravlja raziskave, ocene in analize na področju okoljskih, socialnih in upravljavskih dejavnikov, ki vlagateljem po vsem svetu pomagajo pri razvoju in izvajanju odgovornih naložbenih strategij ter zajemajo več kot 15.000 podjetij. Sustainalytics meri izpostavljenost podjetja bistvenim tveganjem ESG, značilnim za panogo, in kako dobro podjetje upravlja ta tveganja. EcoVadis, ustanovljen leta 2007, je največji svetovni ponudnik ocen trajnosti poslovanja podjetij z globalno mrežo več kot 100.000 ocenjenih podjetij iz več kot 175 držav in več kot 200 panogah. Ocena EcoVadis se osredotoča na štiri področja: okolje, delo in človekove pravice, etika in trajnostno naročanje. Metodologija temelji na mednarodnih trajnostnih standardih (Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact, ISO 26000), nadzoruje pa jo strokovni odbor za trajnostnost in dobavne verige, s čimer je zagotovljena presoja trajnostnosti, ki jo opravi tretja oseba.

 

O DKV Mobility

DKV Mobility je vodilna evropska platforma B2B za plačila in rešitve na cesti, ki že skoraj 90 let dosega ciljno usmerjeno rast. S karticami za storitve DKV Mobility lahko naših ~245.000 aktivnih strank oskrbuje vozila, saj imajo dostop do največjega energetsko neodvisnega omrežja v Evropi. To vključuje ~67.000 konvencionalnih bencinskih servisov, ~285.000 polnilnih mest za električna vozila in ~20.000 bencinskih servisov z alternativnimi gorivi. Poleg tega je družba DKV Mobility vodilni ponudnik rešitev za plačevanje cestnin v Evropi, ponuja pa tudi rešitve za mobilnost, vključno s storitvami za vozila na ~29.000 bencinskih servisih za vozila in z inovativnimi digitalnimi rešitvami. Na področju finančnih rešitev smo vodilni ponudnik storitev povračila DDV. Družba DKV Mobility s približno 1700 zaposlenimi je leta 2021 ustvarila za 12 milijard evrov transakcij in 492 milijonov evrov prihodkov. Naš namen je spodbujati prehod na učinkovito in trajnostno prihodnost mobilnosti.

Preberite tudi