Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Ukrep čakanja na delo v juniju velja za vse delodajalce

30. MAJ 2020  |   Mira Črešnar

V Obrtno-podjetniški zbornici Sloveniji smo zadovoljni, da je vlada prisluhnila našemu predlogu, da se ukrep čakanja na delo v juniju podaljša za vse panoge, ne le za turizem in gostinstvo. Pomembna novost za naše člane je tudi, da sta ukrepa subvencioniranja skrajšanega delovnega časa in čakanja na delo združljiva. 

 

»S pomanjkanjem dela in upadom naročil se soočajo obrtniki in podjetniki iz različnih panog. Zato smo v OZS od vsega začetka vztrajali, da se ukrep čakanja na delo podaljša za vse panoge, ne le za gostinstvo in turizem. Veseli nas, da je vlada našemu predlogu prisluhnila. Ta ukrep bo po naši oceni pomagal rešiti številna delovna mesta,« pojasnjuje predsednik OZS Branko Meh.

 

Državni zbor je na sinoči potrdil tretji protikoronski sveženj v vrednosti milijarde evrov, ki kot nosilni ukrep sicer prinaša subvencioniranje skrajšanega delovnega časa. Ključna novost pa je, da se do konca junija podaljšuje tudi subvencioniranje čakanja na delo za vse delodajalce. Združljivost teh dveh ukrepov v praksi pomeni, da bo delodajalec lahko enim delavcem odredil delo s skrajšanim delovnim časom, drugim pa čakanje na delo. 

S 1. junijem tudi prenehajo veljati določbe ZIUPPP o čakanju na delo.

 

Več o tem, kaj prinašata ukrepa za delodajalce, pa najdete na:

  1. Subvencioniranje skrajšanja delovnega časa od 1. junija dalje
  2. Čakanje na delo v juniju za vse delodajalce

Preberite tudi:

Pišite nam