Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
novica

Unovčenje digitalnega bona '22

18. MAJ 2022  |   Tamara Starič Petrović

Kot priloge k navedeni uredbi so objavljene 4 vloge/izjave/sporočila, ki so jih upravičenci do digitalnega bona '22 dolžni predložiti v določenih primerih ob unovčevanju digitalnega bona '22. To so:

- vloga za za priznanje statusa upravičenca do digitalnega bona '22 - šolajoči v tujini,

- sporočila izvajalca subvencioniranega izobraževalnega programa o udeležencih,

- izjava o združitvi digitalnih bonov '22 in

- izjava o unovčitvi digitalnega bona '22.

Uredba in priloge so dostopne tu.

Da spomnimo:

S 15. junijem letos bodo lahko upravičenci iz skupine šolajočih, to so učenci zadnje triade osnovne šole, vsi dijaki in vsi študentje, začeli unovčevati digitalne bone ’22 v vrednosti 150 evrov. Uredba, ki začne veljati 18. 5. 2022, torej prinaša izjavo o unovčitvi in izjavo o združitvi digitalnih bonov (če jih bodo bratje, sestre, polbratje, polsestre želeli združiti), ki ju bodo upravičenci potrebovali pri unovčevanju.

Že z današnjim dnem lahko osebe, ki se izobražujejo v tujini na stopnji, primerljivi zadnji triadi osnovne šole, srednjemu, višjemu ali visokemu izobraževanju, pri Službi Vlade za digitalno preobrazbo vložijo zahtevo za priznanje statusa upravičenca do digitalnega bona '22 – šolajoči v tujini. Na ta način bodo, če bo ugotovljeno, da izpolnjujejo zakonske pogoje, pridobili digitalni bon '22, ki ga bodo lahko unovčili od 15. junija dalje.

Odrasle osebe, stare 55 let in več, bodo lahko koristile digitalni bon za nakup računalniške opreme po vključitvi v subvencioniran program neformalnega izobraževanja s področja digitalnega opismenjevanja. V prihodnjih dneh bo objavljen javni razpis za izbor izvajalcev neformalnih izobraževanj s področja digitalnih kompetenc za starejše od 55 let, kar pomeni, da bodo neformalna izobraževanja potekala letos poleti in jeseni. Izvajalci teh izobraževanj nam bodo poslali podatke o udeležencih, na osnovi tega sporočila pa bodo udeleženci postali upravičenci do unovčitve digitalnega bona ’22. Bon bo možno unovčiti do 30. novembra 2022.

Več informacij o digitalnem bonu ’22, kjer bodo objavili tudi izjavi in zahtevo, ki jih bodo upravičenci za namen unovčitve bona izpolnili, najdete tukaj.

Vir: Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo

 

Preberite tudi:

Pišite nam