Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Uredba o spremembah Uredbe o zagotavljanju prihrankov energije

24. JUNIJ 2022  |   Maja Rigač

 

Vlada je 23.6.2022 izdala Uredbo o spremembah Uredbe o zagotavljanju prihrankov energije.

 

Zaradi zagotavljanja enakih pogojev vsem kupcem, tako tistim, ki gorivo kupujejo na bencinskih servisih izven avtocestnega križa kot tistim, ki gorivo kupujejo na bencinskih servisih na avtocestnem križu, je potrebno prispevek za energetsko učinkovitost, ki se plačuje za dizelsko gorivo, začasno ukiniti tudi za dizelsko gorivo, ki se prodaja na bencinskih servisih na avtocestnem križu.

 

Uredba o dopolnitvi Uredbe o zagotavljanju prihrankov energije (Uradni list RS, št. 84/22 z dne 16. 6. 2022) je prispevek za energetsko učinkovitost začasno ukinila le na bencinskih servisih izven avtocestnega križa.

 

Ob tem je vlada naložila ministrstvu, pristojnemu za energijo, da mesečno preverja upravičenost ukrepa, ki ga določa uredba iz prejšnjega odstavka.

 

Kljub začasnemu znižanju okoljskih dajatev, ki jih uvajata obe uredbi, načrtovani okoljski programi ne bodo ogroženi.

Oba ukrepa sta kratkoročne in začasne narave.

 

Ob tem velja poudariti, da bo vlada iskala čim bolj optimalne ukrepe za reševanje problematike visokih cen goriv.

Uredbi začneta veljati z jutrišnjim dnem.

 

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo

 

Povezava na spremembo uredbe

Preberite tudi:

Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu.

Spoštovani, Vabimo vas na 21. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 14. in 15. oktobra 2022 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v Ankaranu javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Gre za najpomembnejši dogodek za tekstilce v Sloveniji, ki druži strokovnjake s področja tekstila in usnja, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije oziroma Sekcija tekstilcev in Sekcija predelovalcev kož pri OZS. Na srečanju bodo poleg strokovnih tem predstavljene tudi teme, ki pomembno vplivajo na vsakdanji delovni proces. Veliko bo priložnosti za druženje ter izmenjavo mnenj in izkušenj, kar je ne nazadnje priložnost, da spoznate vaše kolege oziroma potencialne stranke. Pridružite se nam in bodite del najpomembnejšega dogodka za tekstilce v Sloveniji! Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali preko prijavnice, ki jo posredujete po e-pošti na naslov adrijana.poljansek@ozs.si – glej na dnu objave. Več o srečanju TUKAJ na tej povezavi https://www.ozs.si/koledar/tradicionalno-strokovno-srecanje-tekstilcev-6323a459216d47351279aa86 VLJUDNO VABLJENI!
Pišite nam