Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
EP MLADIH CVETLIČARJEV

V Arboretumu Volčji potok se začenja evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev

24. 08. 2023
Avtor: Mira Črešnar
EP MLADIH CVETLIČARJEV

V Arboretumu Volčji potok se bo danes začelo evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev Eurofleurs 2023. Slovenske barve bo na tekmovanju zastopala Maša Troha. Tekmovalci se bodo na prvenstvu, ki bo potekalo do sobote, pomerili v petih florističnih nalogah.

Posebnost letošnjega tekmovanja je t. i. 0 km šopek, kar pomeni, da bodo tekmovalci vse cvetlice dobili v Arboretumu, je  pojasnil predsednik mednarodne cvetličarske organizacije Florint in predsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) Simon Ogrizek.

Tekmovalci se bodo na evropskem prvenstvu pomerili v petih kategorijah, in sicer šopek, vezan v roki, poročni šopek, piknik na travi, drevo je moj prijatelj in presenečenje. Tekmovalce bo pri opravljanju nalog spremljala petčlanska mednarodna komisija.

Spremljali jih bodo lahko tudi obiskovalci arboretuma, postavitve tekmovalcev pa bodo na ogled v drevoredu, ob jezeru in v galeriji pod arkadami vsak dan od 8. ure.

Na tekmovanju se bo pomerilo 12 tekmovalcev iz Velike Britanije, Češke, Danske, Francije, Nemčije, Nizozemske, Belgije, Švice, Poljske, Madžarske in Estonije. Kot predstavnica Slovenije bo na tekmovanju nastopila Maša Troha.

Evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev pod pokroviteljstvom mednarodne floristične organizacije Florint organizirata sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS in Arboretum Volčji potok.

 

Preberite tudi