Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
STROKOVNO SREČANJE GRADBINCEV

V petek Okrogla miza o prihodnosti slovenskega gradbeništva

30. 01. 2023
Avtor: Janko Rozman
STROKOVNO SREČANJE GRADBINCEV

Sekcije gradbincev, kleparjev krovcev in instalaterjev-energetikov pri OZS obveščajo, da bo skupno strokovno srečanje in druženje 24. in 25. februarja 2023 (petek, sobota), v kongresnem centru v Termah VIVAT v Moravskih Toplicah.

 

Za uvod v strokovno srečanje bo v petek potekala Okrogla miza o prihodnosti slovenskega gradbeništva.

Na okrogli mizi bomo osvetlili teme digitalizacije v gradbeništvu, gradbeništva 4.0 in z BIM pristopom podprtega projektiranja in spremljanja obrtniških del.

Govorci bodo:       

  • Dr. Tomo Cerovšek, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani
  • Dr. Rok Cajzek, GIC Gradnje
  • Dr. Zoran Pučko, Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru
  • Zoran Simčič, predsednik sekcije gradbincev pri OZS
  • mag. Andrej Papež, predsednik sekcije instalaterjev-energetikov pri OZS
  • Rudi Rudnik, predsednik sekcije kleparjev krovcev

 

Skupni plenarni del in dogajanje po sekcijah
V skupnem, dopoldanskem, delu prvega dne srečanja bomo obravnavali teme pomembne za prihodnost slovenskega gradbeništva v smislu sodobnih tehnologij in pristopov, ter načine obračunavanja razlik v cenah za gradbene storitve, kar je ena od trenutno najbolj perečih tem v gradbeni praksi.

Na Sekciji instalaterjev-energetikov bo dan velik poudarek uvajanju informacijskega sistema za inštalaterje ter izmenjavi podatkov in dokumentov v inštalaterstvu (inštalater : dobavitelj), za potrebe pri nabavah materialov in opreme, kar bo prikazano na primeru dobre prakse iz Avstrije.

Kleparji krovci pa se bodo dotaknili problematike postavljanja sončnih elektrarn na obstoječe strehe objektov in pogoje, ki jih je potrebno izpolnjevati pri tem.

Prijetno stanovsko druženje in predstavitve pokroviteljev
V popoldanskem delu prvega dne srečanja bodo strokovne predstavitve pokroviteljev, na katerih bo dan poudarek strokovnosti in novim tehnološkim rešitvam.

Prvi dan srečanja se bo zaključeval ob degustaciji lokalnih dobrot, ki jih v pregovorno gostoljubnem Prekmurju nikoli ne zmanjka. Po večerji bo glasbeni nastop priznane glasbenice, ki prav tako prihaja iz lokalnih logov, Nike Zorjan. S krajinsko tipično glasbeno spremljavo bodo umetniki popestrili tudi preostanek večera.

V soboto dopoldan pa bodo predavanja v dveh dvoranah: kako si lahko povečamo možnosti uspeha na razpisih za podjetništvo in informiranje vodij gradenj za vpisane v imenik vodij del na OZS. Kot je že tradicionalno, se bo srečanje zaključilo s skupno temo iz nabora motivacijsko / zabavno / sproščujočih tem.

Program in prijave
Podrobnejši program srečanja, prijava in dodatne informacije glede nočitev ipd, so dosegljive na spletni strani OZS: Strokovno srečanje gradbincev, kleparjev krovcev in instalaterjev-energetikov >>>

Dodatne informacije tudi pri sekretarju sekcij na janko.rozman@ozs.si ali na telefonski številki 031 347 201.