Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
CVETLIČARJI IN VRTNARJI

Vabilo - Načrtovanje in oskrba trajnic v javnih nasadih in privatnih vrtovih

03. 10. 2023
Avtor: Sekcija
CVETLIČARJI IN VRTNARJI

Vabljeni na strokovni posvet, ki bo potekal v torek, 17.10.2023, ob 9. uri, v vrtnariji Trajnice Strgar v Črnučah, Ljubljana.

Strokovni posvet je namenjen načrtovalcem vrtov in projektantom, ki želijo na primerih večletnih vzorčnih nasadov – testne grede za odporne trajnice, strešni vrt, okrasni mešani nasad in druge zasaditve, razširiti svoje znanje o načinih in možnostih, kako lahko trajnice učinkovito vključimo v javne in zasebne površine.
Poseben poudarek bo na rabi trpežnih rastlin, ki bodo preživele peroče podnebne spremembe, velika nihanja v temperaturi in vlagi ter na vzdrževanju mešanih nasadov in nasadov s trajnicami, ki je ključnega pomena za končen videz zelenic.

PROGRAM:

9.00-9.15
Registracija in sprejem udeležencev

9.15 – 11.15
- Uvod v projektiranje s trajnicami – osnove načrtovanja s trajnicami, tipi trajnic, sadilne razdalje, saditveni načrti- priprava za izvedbo in delo na terenu;
- Strešni vrt – travnik na 15 cm substrata – priprava, vzdrževanje - izkušnje 5 let na primeru zelene strehe v vrtnariji;
- Testne grede – kaj lahko uspeva na razmeroma majhnih količinah zemljine brez zalivanja;
- Spoznavanje kombinacij trajnic z okrasnimi travami in grmovnicami;
- Vzdrževanje nasadov s trajnicami – izkušnje na javnih površinah, v privatnih vrtovih.

11.15 – 12.00
Pogovor in diskusija ob prigrizku in napitkih.

Strokovni posvet bo vodila Bernarda Strgar.

PREDSTAVITEV PREDAVATELJICE

Bernarda Strgar, univ. dipl. biologinja, je zaključila tudi študij oblikovanja vrtov v Londonu in se ukvarja s celostnim načrtovanjem vrtov in zelenih javnih površin. Referenčne okrasne grede so zasajene na javnih površinah v Ljubljani, na Jesenicah, v Slovenj Gradcu, Mariboru in na Ptuju. Že 25 let uspešno vodi tudi vrtnarijo s trajnicami, kjer gojijo preko 900 različnih vrst/sort trajnic, prirejajo izobraževanja, izvajajo zasaditvene teste, sodelujejo z izobraževalnimi ustanovami s praksami za študente in dijake. Piše članke, knjige, sodeluje v radijskih in televizijskih oddajah. Redno se udeležuje strokovnih posvetov v tujini (2023 –The Dynamic Vision. Designing and Maintaining Naturalistic Plant Communities, Mannheim, Festival of Landscape Architecture,Bergamo), kot predavateljica je sodelovala tudi na strokovnem posvetu v Avstriji - 30. Staudentage Langenlois 25/26 Januar 2023. V okviru združenja ZPORS prireja strokovne posvete s predavatelji iz tujine. Je članica mednarodnih združenj ISU in Perenne.

OSTALE INFORMACIJE ZA IZVEDBO

Program bo potekal v vrtnariji Trajnice Strgar na prostem.
Naslov: Suhadolčanova ul. 6 – vrtnarija se nahaja 100 m višje od tega naslova, parkirate v vrtnariji, 1231 Ljubljana Črnuče.
V primeru močnega dežja bomo izobraževanje prilagodili.

Kotizacija izobraževanj : 80 €, za člane ZAPS, DAKS in ZPORS: 60 €.
Kotizacijo se plača ob izpolnjeni prijavnici na TRR SI56 0310 7100 0000 693 pri SKB d.d.

Število udeležencev je omejeno, v posamezni skupini je lahko največ 15 udeležencev.
V primeru večjega števila prijav, lahko program izvedemo v dveh skupinah.

Rok prijave: 9.oktober 2023.

Morebitno odpoved sporočite (po e-pošti: , info@trajnice-strgar.si ) najpozneje do 13.10. 2023 do 14.00. Če se boste odjavili kasneje, ali če se dogodka, kljub prijavi, ne boste udeležili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije v višini: za člane ZAPS 15 € ter za nečlane 50 €.

Člani ZAPS prejmejo eno kreditno točko – sklop C (tehnologija, materiali in tehnika).

Prijava in informacije: Bernarda Strgar, info@trajnice-strgar.si