Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT

Velikonočna razstava rokodelcev v izložbah OZS

25. 03. 2024
Avtor: Anton Šijanec
DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT

Sekcija za domačo in umetnostno obrt OZS že vrsto let skrbi za razvoj, preživetje in promocijo rokodelstva. Optimizem v dejavnost zadnje čase vliva tudi nedavno sprejet Zakon o ohranjanju in razvoju rokodelstva, katerega sprejem je sekcija dosegla po več kot desetletju prizadevanj in opozarjanj na nujno sistemsko zaščito našega rokodelstva, z njim pa letos ministrstvo za gospodarstvo prvič razpisuje milijon in pol evrov sredstev, ki bodo namenjena tudi aktivnostim pri prenosu rokodelskih znanj.

Naša stanovska organizacija bo z vrsto javnih pooblastil po novem zakonu še bolj vpeta v aktivnosti za ohranjanje rokodelstva, naši certifikati domače in umetnostne obrti Art&Craft Slovenija pa bodo tudi izhodišče za tiste mojstre, ki se bodo lotili prenosa znanj. A o tem drugič, ko bodo stvari okrog izvajanja novega zakona bolj jasne, tokrat pa raje spregovorimo o prizadevnih mojstricah in mojstrih, ki bodo zaznamovali praznovanje prihajajočih Velikonočnih praznikov.

Aktualna Velikonočna razstava v izložbi OZS

Velike izložbe poslovne zgradbe naše stanovske organizacije OZS na Celovški cesti v Ljubljani poglede občinstva zbirajo neposredno s popularne avtobusne postaje Stara cerkev in ni ga, ki čaka na prihajajoči avtobus, da se ne bi ustavil ob njih.

Razstave, ki jih izložbe gostijo, so namenjene promociji kvalitetnih certificiranih rokodelskih mojstrovin ter izdelovalcev izdelkov domače in umetnostne obrti. Prilagajajo se letnemu času ter običajem in priložnostim, ki prihajajo, ob tem pa izpostavljajo izdelke, ki so nastali skozi čas in danes bodi si predstavljajo našo kulturno dediščino ali pa še vedno, nekateri tudi ponovno, ostajajo v trendu.

Več o razstavi ter izdelkih in mojstrih, ki so jih izdelali >>>

duop 03 25032024