Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
REFERENCA BO MESEČNA PORABA

Vlada je spremenila Uredbo o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja

12. 01. 2023
Avtor: Maja Rigač
REFERENCA BO MESEČNA PORABA

Uredba o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja določa najvišjo drobnoprodajno ceno za mikro, mala in srednja podjetja, ki so končni odjemalci, kot to določa Zakon o oskrbi z električno energijo.

Uredba je med drugim določala, da omejena cena velja za 90% porabe odjemalca, pri tem pa se je kot referenca upoštevala poraba v letu 2021. Poraba v letu 2021 je bila zaradi epidemije netipična, 90% porabe iz leta 2021 bi za mnoga podjetja pomenilo zelo nizko vrednost. V zvezi s tem je ministrstvo prejelo zelo veliko pripomb in predlogov.

V spremembi uredbe je zato  zapisano, da se kot referenca vzame mesečna poraba v obdobju od 1. julija 2021 do 30. junija 2022, v času, ko je bila poraba  po epidemiji že normalna. Jasno je določeno tudi, da se upošteva referenčno porabo istega meseca  in to ločeno, za vsako tarifo posebej.

Za odjemalce, ki so bili prvič priključeni po 1. juliju 2022, in pretekle porabe nimajo, se upošteva 90% dejanske porabe.

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo

Preberite tudi