Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Zagorelo v kleparski delavnici

29. MAJ 2020  |   Eva Mihelič

Pred nekaj dnevi je avtokleparju in avtoličarju Francu Soršaku iz Kamnice pri Mariboru ogenj uničil delavnico. Zgorelo je ostrešje delavnice, lakirna komora v celoti in en osebni avtomobil, ki je bil na popravilu. Po oceni policistov naj bi prišlo do samovžiga na električni napeljavi.

požar SoršakFranc in Bojan Soršak, brata dvojčka, se s kleparstvom in ličarstvom ukvarjata že štirideset let. V poslu vztrajata predvsem zaradi ljubezni do dela. Zato ju je nesrečni dogodek po tem, ko sta po ponovnem odprtju delavnice spet lahko začela delati, še toliko bolj prizadel.

Goreti je začelo, ko sta delala v delavnici, a ognja nista takoj opazila. »Opazili so ga sosedi, ki so videli plamene in gost dim. Ko sta uspela opaziti požar sta nemudoma začela gasiti in reševati avtomobile ter vse kar je bilo mogoče. Ogenj je v nekaj sekundah zajel celotno komoro z delavnico, gost dim z vročino pa ju je pregnal iz delavnice. Žal vozila v komori nista uspela več rešiti, saj se je začela streha sesuvati. Na srečo sta jo odnesla le s slabim počutjem zaradi dima in ne spanjem zaradi stresa. Gasilci so jima čestitali za pogum pri reševanju, saj bi lahko prišlo do eksplozij in hujše zastrupitve,« je po požaru na družabnem omrežju zapisal Francev nečak.

Na pomoč so Soršakovim priskočili najprej prijatelji, sorodniki in sosedje, za zbiranje pomoči zanje pa je svoj račun odprla tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom.

Pomagate lahko z nakazilom na:

 

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom

Celovška cesta 71

1000 Ljubljana 

 

Poslovni račun odprt pri NLB d.d.

št.: SI56 0201 3025 7684 878

BIC banke: LJBASI2X

 

Namen: Humanitarna pomoč - Požar pri avtokleparstvu Soršak

Koda namena: CHAR

Sklic: 00 10-1050

 

Preberite tudi:

Pišite nam