Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Zastopanje in zakonodaja

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je 24.2.2021 izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, z veljavnostjo od 27. februarja do 5. marca 2021.

Z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva ter zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 je vlada izdala nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Podaljšuje se obdobje veljavnosti obstoječega odloka, kar pomeni, da se izjeme v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko ohranijo.

 

Zaradi poslabšanih epidemioloških razmer v Obalno-kraški statistični regiji pa se oži izjeme na način, kot je določeno za rdečo fazo sproščanja ukrepov. V Obalno-kraški regiji se tako poleg obstoječih izjem, ki ne zahtevajo pogoja testa, ponudba in prodaja blaga in storitev potrošnikom dovoli tudi v sledečih dejavnostih, pod pogojem izvedbe tedenskega testiranja:

 • prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji,
 • prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki,
 • kmetijske prodajalne,
 • specializirane prodajalne z otroškim programom,
 • prodajalne s površino do 400 m2, ne glede na vrsto blaga,
 • tržnice,
 • premične stojnice za prodajo kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev,
 • trafike in kioske za prodajo časopisov in revij,
 • druge servisne delavnice s površino do 400 m2 ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže,
 • storitve nepremičninskega posredovanja,
 • storitve higienske nege (kot na primer storitve frizerskih salonov, kozmetične dejavnosti, pedikura, manikura, dejavnosti salonov za nego telesa),
 • individualne storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja (kot na primer inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice),
 • storitve salonov za nego živali.

novica Odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je 18.2.2021 izdala Odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki stopi v veljavo 15. februarja 2021, obstoječi odlok pa je podaljšan do 14. februarja 2021.

novica Vlada RS je podaljšala veljavnost odlokov, sprejetih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

Vlada Republike Slovenije je 10.2.2021 izdala Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, s katerim za sedem dni podaljšuje veljavnost odlokov in s tem ukrepov, ki so vsebovani v teh odlokih.

novica Vlada je dopolnila Uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2

Vlada Republike Slovenije je 10.2.2021 sprejela Uredbo o dopolnitvi Uredbe o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2, s katero se omogoča osebam, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga in za katere je z odloki vlade, ki določajo ukrepe za preprečevanje zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, določeno obvezno testiranje na virus SARS-CoV-2, da se v skladu z navedeno uredbo vključijo v posebni presejalni program za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2.

novica V OZS ostro nasprotujemo testiranju strank

Vlada je na sinočnjem sestanku z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije in ostalimi delodajalskimi organizacijami na Brdu pri Kranju napovedala sprostitev večine gospodarskih dejavnosti. V OZS odprtje storitvenih dejavnosti in specializiranih trgovin pozdravljamo, vendar pa ostro nasprotujemo testiranju strank v posameznih dejavnostih.

novica Vlada izdala Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov

Vlada je 4.2.2021 izdala Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov

novica Vlada je podaljšala veljavnost odlokov, sprejetih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

Vlada Republike Slovenije je 4.2.2021 izdala Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Vsebina odlokov ostaja nespremenjena, le za sedem dni se podaljšuje veljavnost ukrepov.

novica OZS v PKP8 predlaga tudi nadomestilo za izpad prometa

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je na vlado naslovila predloge ukrepov za osmi protikoronski paket. Poleg podaljšanja ukrepa čakanja na delo, kritja fiksnih stroškov in povračila celotnega nadomestila plače, je med predlogi OZS tudi nadomestilo za izpad prometa.

novica Vlada je do 22. januarja 2021 podaljšala veljavnost ukrepov iz posameznih odlokov

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. V posameznih odlokih so določbe, ki Vlado Republike Slovenije zavezujejo k preverjanju utemeljenosti ukrepov iz posameznega odloka vsakih sedem dni, prav tako pa končna določba jasno določa sedemdnevno veljavnost posameznega odloka.
Pišite nam