Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
zastopanje Spremembe pokojninske in zakonodaje s področja trga dela v javni razpravi

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na podlagi predhodno sprejetih izhodišč za spremembe Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in Zakona o urejanju trga dela, ki so bila obravnavana tudi na pogajalskih skupinah in na Ekonomsko-socialnem svetu, pripravilo predlog sprememb zakonodaje s področja pokojninskega in invalidskega zavarovanja in urejanja trga dela.

 

OZS še vedno stoji na stališču, da bi upokojeni obrtniki lahko prejemali polno pokojnino in hkrati nadaljevali svojo dejavnost, ob čemer bi plačevali prispevke.

 

Predlog ZPIZ-2

Kratka predstavitev sprememb ZPIZ-2

Predlog ZUTD-E

Kratka predstavitev ZUTD-E

novica Upokojeni obrtniki imajo pravico do polne pokojnine
Socialni partnerji so na petkovi seji Ekonomsko-socialnega sveta (12.7.) razpravljali o spremembah pokojninske zakonodaje. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) vztraja pri svoji zahtevi, da bi upokojeni obrtniki lahko prejemali polno pokojnino in hkrati nadaljevali svojo dejavnost ter plačevali prispevke.
zastopanje Osnutek Uredbe o embalaži in odpadni embalaži
Ministrstvo za okolje in prostor je pripravilo osnutek Uredbe o embalaži in odpadni embalaži. Rok za posredovanje pripomb je ponedeljek, 8.7.2019.
novica OZS ne pristaja na dodatne obremenitve gospodarstva
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije ne pristaja na predloge sprememb davčne zakonodaje, ki gospodarstvo dodatno obremenjujejo. Na Ministrstvo za finance je zbornica že naslovila svoje pripombe in vlado ponovno pozvala k razbremenitvi stroškov dela.
zastopanje Spremembe Zakona o gospodarskih družbah
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pripravilo predlog sprememb Zakona o gospodarskih družbah, in ga posredovalo v enomesečno javno razpravo (do 10.6.2019).
novica Obrtniki in podjetniki vladi predstavili svoje zahteve
Na 17. Forumu obrti in podjetništva so obrtniki in podjetniki vladi predstavili letošnje Zahteve, ki jih Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije sicer piše že od leta 1991. Med ključnimi letošnjimi zahtevami so spremembe trga dela, zdravstvenega, davčnega in izobraževalnega sistema ter izboljšanje poslovnega okolja z odpravo administrativnih ovir.
novica Na Forumu obrti in podjetništva o nujnih ukrepih za rast in razvoj malega gospodarstva
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo letošnje najpomembnejše Zahteve slovenske obrti in podjetništva predstavila vladi na 17. Forumu obrti in podjetništva, ki bo v petek, 10. maja v Portorožu. Zahteve pomenijo konkretne ukrepe za rast in razvoj malega gospodarstva, ki je s 117 tisoč poslovnimi subjekti in več kot 350 tisoč zaposlenimi hrbtenica slovenskega gospodarstva.
novica Obrtniki in podjetniki končno dobili svojega predstavnika v Vladi RS
Vlada Marjana Šarca je na pobudo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) danes imenovala državnega sekretarja za malo gospodarstvo. To je postal obrtnik Franc Vesel. Obrtniki in podjetniki so zadovoljni, da bo ta segment gospodarstva s 117 tisoč poslovnimi subjekti in 352 tisoč zaposlenimi, ki je hrbtenica slovenskega gospodarstva, končno dobil svojega predstavnika v vladi.
mednarodno Vabilo na 17. Forum obrti in podjetništva
Zahteve slovenske obrti in podjetništva 2019 bomo predstavili na tradicionalnem, že 17. Forumu obrti in podjetništva, ki bo v petek, 10. maja, ob 11. uri v Hotelu Slovenija v Portorožu.
zastopanje Predlagane spremembe ZPIZ-2 in ZUTD
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je pripravilo predloge sprememb Zakona o urejanju trga dela in predloge sprememb Zakona o pokojninskem in invalidskem varstvu.
Pišite nam