Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Zastopanje in zakonodaja

novica Predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi

V državnem zboru bo na redni seji (ki se prične 18.10.2021) opravljena prva obravnava predloga zakona o dolgotrajni oskrbi.

 

Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi

novica Vlada izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT

Vlada je na dopisni seji 23.9.2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

novica Predlog Zakona o debirokratizaciji

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji 20.9.2021 določila besedilo predloga Zakona o debirokratizaciji, ki ga je poslala v Državni zbor in s katerim nadomešča predlog zakona, ki ga je Državnemu zboru poslala dne 18. marca 2021.

novica Predlog Gradbenega zakona

Predlog Gradbenega zakona bo v četrtek, 23.9.2021 na redni seji v državnem zboru (prva obravnava).

novica Predlog sprememb Uredbe o embalaži in odpadni embalaži

Ministrstvo za okolje in prostor je pripravilo Predlog sprememb Uredbe o embalaži in odpadni embalaži. Rok za oddajo pripomb je 21.9.2021.

novica Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Vlada RS je na današnji 264. dopisni seji sprejela nov Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je bil objavljen v Ur. l. RS št. 146/2021. Nov odlok nadomešča odlok, ki je bil objavljen 4. 9. 2021 v Ur. l. RS 142/2021 in določa izpolnjevanje pogoja PCT za osebe, ki opravljajo delo pri izvajalcih dejavnosti in za osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ter uporabo zaščitne maske in medosebno razdaljo ter razkuževanje rok in prezračevanje prostorov.

novica Nov Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

V Uradnem listu RS št. 142/2021 je bil danes objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Odlok, ki začne veljati v ponedeljek 6. septembra 2021, združuje ureditve več prej ločenih odlokov v zvezi z omejevanjem in obvladovanjem nalezljive bolezni COVID-19, kot so izpolnjevanje PCT pogoja za ponudnike in osebe, ki se udeležujejo dejavnosti, uporabo zaščitnih mask, samotestiranje, kritje stroškov in vpogled v dokazila o izpolnjevanju PCT pogoja itn.

novica Podaljšana veljavnost določenih odlokov

V Uradnem listu RS št. 140/2021, ki je bil objavljen 3. septembra 2021, sta bila podaljšana dva izmed več odlkov, ki urejajo začasne omejitve in prepovedi vezane na omejevanje epidemije virusa SARS-CoV-2.

novica Podaljšanje veljavnosti določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

V Uradnem listu RS št. 135/2021 je bil objavljen Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, s katerim je bila podaljšana večina dosedaj veljavnih odlokov in ukrepov do 5. septembra 2021.

novica Podaljšana veljavnost določenih odlokov, ki so bili sprejeti na podlagi ZNB

Vlada RS je na današnji dopisni seji med drugim tudi podaljšala nekatere odloke, ki so bili sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB).
Pišite nam