Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
zastopanje Osnutek Uredbe o embalaži in odpadni embalaži

Ministrstvo za okolje in prostor je pripravilo osnutek Uredbe o embalaži in odpadni embalaži. Rok za posredovanje pripomb je ponedeljek, 8.7.2019.

 

Uredba z namenom preprečevanja ali zmanjševanja kakršnega koli vpliva embalaže in odpadne embalaže na okolje ter preprečevanja trgovinskih ovir in izkrivljanja ter omejevanja konkurence v skladu z Direktivo 94/62/ES o embalaži in odpadni embalaži, določa pravila ravnanja in druge pogoje za proizvodnjo, uporabo in distribucijo embalaže, za dajanje embalaže na trg RS, za ponovno uporabo embalaže ter za zbiranje, predelavo in odstranjevanje odpadne embalaže, s ciljem preprečevati nastajanje odpadne embalaže in zagotavljati takšno ponovno uporabo embalaže ter recikliranje in druge oblike predelave odpadne embalaže, da se kar najbolj zmanjša obseg končnega odstranjevanja odpadne embalaže, s čimer se prispeva k prehodu na krožno gospodarstvo.

 

Z uredbo se v notranji pravni red prenaša večina določb Direktive 2018/852/EU o spremembi Direktive 94/62/ES o embalaži in odpadni embalaži. Rok za prenos te direktive je 5. julij 2020.

 

Z uveljavitvijo uredbe bo prenehala veljati sedaj veljavna Uredba o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, razen njenega 2. poglavja, ki določa zahteve za embalažo.

zastopanje Spremembe Zakona o gospodarskih družbah
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pripravilo predlog sprememb Zakona o gospodarskih družbah, in ga posredovalo v enomesečno javno razpravo (do 10.6.2019).
novica Obrtniki in podjetniki vladi predstavili svoje zahteve
Na 17. Forumu obrti in podjetništva so obrtniki in podjetniki vladi predstavili letošnje Zahteve, ki jih Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije sicer piše že od leta 1991. Med ključnimi letošnjimi zahtevami so spremembe trga dela, zdravstvenega, davčnega in izobraževalnega sistema ter izboljšanje poslovnega okolja z odpravo administrativnih ovir.
novica Na Forumu obrti in podjetništva o nujnih ukrepih za rast in razvoj malega gospodarstva
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo letošnje najpomembnejše Zahteve slovenske obrti in podjetništva predstavila vladi na 17. Forumu obrti in podjetništva, ki bo v petek, 10. maja v Portorožu. Zahteve pomenijo konkretne ukrepe za rast in razvoj malega gospodarstva, ki je s 117 tisoč poslovnimi subjekti in več kot 350 tisoč zaposlenimi hrbtenica slovenskega gospodarstva.
novica Obrtniki in podjetniki končno dobili svojega predstavnika v Vladi RS
Vlada Marjana Šarca je na pobudo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) danes imenovala državnega sekretarja za malo gospodarstvo. To je postal obrtnik Franc Vesel. Obrtniki in podjetniki so zadovoljni, da bo ta segment gospodarstva s 117 tisoč poslovnimi subjekti in 352 tisoč zaposlenimi, ki je hrbtenica slovenskega gospodarstva, končno dobil svojega predstavnika v vladi.
mednarodno Vabilo na 17. Forum obrti in podjetništva
Zahteve slovenske obrti in podjetništva 2019 bomo predstavili na tradicionalnem, že 17. Forumu obrti in podjetništva, ki bo v petek, 10. maja, ob 11. uri v Hotelu Slovenija v Portorožu.
zastopanje Predlagane spremembe ZPIZ-2 in ZUTD
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je pripravilo predloge sprememb Zakona o urejanju trga dela in predloge sprememb Zakona o pokojninskem in invalidskem varstvu.
zastopanje Predlog zakona o varstvu osebnih podatkov
Ministrstvo za pravosodje je v javno razpravo posredovalo predlog novega Zakona o varstvu osebnih podatkov
sekcija-gradbincev V gradbeništvu dela dovolj, kadra premalo
Gradbeništvo je po zadnji gospodarski krizi okrevalo, ogromno je gradbenih projektov, usposobljenega kadra pa še vedno primanjkuje. Več kadrovskih štipendij, več promocije gradbeništva, višje plače in več spodbud staršev. To je le nekaj rešitev, kako pridobiti kader v gradbeništvu, ki so jih na današnji okrogli mizi v okviru strokovnega srečanja gradbincev ponudili predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) gradbeništva, šolstva in resornega ministrstva.
zastopanje Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o državni upravi
Poslanci koalicija so na pobudo OZS vložili predlog zaklona o spremembah in dopolnitvah Zakona o državni upravi.
Pišite nam