Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
zastopanje

Bližajo se volitve predstavnika obrtnikov v državni svet

27. SEPTEMBER 2017  |   Maja Rigač

V obrtno-podjetniškem zborničnem sistemu so se začele priprave na volitve člana državnega sveta, predstavnika obrtnikov, ki bodo v četrtek, 23. novembra 2017.

Volitve v državni svet so posredne, zato člana državnega sveta – predstavnika obrtnikov voli volilno telo, ki ga sestavlja 79 izvoljenih predstavnikov (elektorjev). V skladu s pravili, ki jih je sprejel Upravni odbor OZS konec septembra, bo vsaka OOZ izvolila oziroma določila enega ali več elektorjev glede na število članov.

OOZ morajo seznam elektorjev, skupaj s soglasji in sklepom upravnega odbora, predložiti kandidacijski komisiji pri OZS najkasneje do 10. oktobra 2017.

OOZ in OZS evidentirajo oziroma predlagajo tudi kandidate za člana državnega sveta, ki jih bo Upravni odbor OZS potrdil v sredini oktobra. OOZ morajo kandidacijski komisiji pri OZS kandidature za člana državnega sveta, s soglasjem, predložiti najkasneje do 10. oktobra 2017.

Državni svet ima 40 članov, od tega 18 predstavnikov funkcionalnih interesov (4 predstavniki delodajalcev, 4 predstavniki delojemalcev, 4 predstavniki kmetov, obrtnikov in samostojnih poklicev, 6 predstavnikov negospodarskih dejavnosti) in 22 predstavnikov lokalnih interesov. Voljeni so za dobo petih let. V mandatnem obdobju 2012-2017 je interese obrtnikov v državnem svetu zastopal Alojz Kovšca.

 

Pripeti dokument:

Pravila in razpis o izvolitvi elektorjev in določitvi kandidatov za člana državnega sveta - predstavnika obrtnikov za mandatno obdobje 2017 - 2022

 

Preberite tudi:

Pišite nam