Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
PREBERITE REVIJO

Izšla je majska številka revije Obrtnik podjetnik z redno prilogo Svetovalec

09. 05. 2024
Avtor: Anton Šijanec
PREBERITE REVIJO

Revija Obrtnik podjetnik je poslovna in strokovna revija namenjena obrtnikom in podjetnikom, ki spremlja dogajanje v poslovnem svetu, OZS in njenih strokovnih sekcijah. Prejemajo jo vsi člani naše stanovske organizacije, naročniki pa so tudi številna zasebna in druga podjetja, razne strokovne ustanove, sorodne zbornične organizacije in društva v domovini in tujini. Je največja poslovna revija v Sloveniji.

V majski reviji Obrtnik podjetnik med drugim preberite...

Zahteve 2024

Čeprav je debirokratizacija rdeča nit letošnjih Zahtev slovenske obrti in podjetništva ter razprave na prihajajočem Forumu obrti in podjetništva, pa te vseeno vsebujejo tudi večne teme, ki posegajo na področja administrativnih ovir, davčnega sistema, trga dela, zdravstvenega sistema, izobraževalnega sistema, digitalizacije in znanj za zeleni prehod ter podpornega okolja.

Zaposlovanje tujcev

Pomanjkanje kadra predstavlja velik problem za slovensko gospodarstvo, zato so številni obrtniki in podjetniki primorani zaposlovati delavce iz tujine. Žal pa so postopki pri pridobivanju ustreznih dovoljenj za delo predolgi. OZS je zato na ministra za delo naslovila pobudo, da bi pohitrili postopke na področju zaposlovanja delovne sile iz tujine, po vzoru zaposlovanja delavcev po lanskoletnih poplavah.

Strokovno srečanje kovinarjev in plastičarjev

Strokovni sekciji sta tudi letos združili moči in pripravili skupno strokovno srečanje. Izobraževanje, povezovanje in druženje med stanovskimi kolegi postavljata na prvo mesto svojih aktivnosti ter s tem sledita eni najpomembnejših vlog naše stanovske organizacije. Letos so se spet srečali v Zrečah, kjer so se zbrali številni kovinarji in plastičarji ter njihovi partnerji in pokrovitelji dogodka.

Uspešni mladi kleparji in krovci

Sekcija kleparjev krovcev pri OZS je ponovno organizirala državno prvenstvo mladih kleparjev in krovcev. Dvodnevni dogodek je z udeležbo šestih ekip, ki so tekmovale v dveh kategorijah izdelave streh s strešniki in pločevino, bogato poplačal velika prizadevanja organizatorjev iz vrst sekcije, nepogrešljivo podporo pokroviteljev in iskreno navdušenje mladih kleparjev in krovcev, ki so se pomerili med seboj.

Odprite aktualno številko revije Obrtnik podjetnik, maj 2024 >>>

 

Letošnje revije Obrtnik podjetnik:

Obrtnik podjetnik, maj 2024 >>>

Obrtnik podjetnik, april 2024 >>>

Obrtnik podjetnik, marec 2024 >>>

Obrtnik podjetnik, februar 2024 >>>

Obrtnik podjetnik, januar 2024 >>>

 

Letnik 2023

Obrtnik podjetnik, december 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, november 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, oktober 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, september 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, julij 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, junij 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, maj 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, april 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, marec 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, februar 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, januar 2023 >>>

 

Arhiv starejših letnikov revije Obrtnik podjetnik >>>

Spletna stran revije in uredinštva >>>

Spletna stran Obrtnikov svetovalec>>>