Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
novica

Začetek uporabe bonov na podlagi ZIUPGT

16. JULIJ 2021  |   Tamara Starič Petrović

Vlada RS je na redni seji 15. 7. 2021 sprejela Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, povračilu sredstev preko informacijskega sistema Finančne uprave Republike Slovenije ter načinu vodenja in upravljanja evidence bonov ("uredba").

S sprejemom uredbe je omogočen začetek uporabe bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, ki ga je kot ukrep pomoči prizadetim panogam uzakonil Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT). S ciljem razlikovanja s turističnimi boni, ki so bili omogočeni na podlagi PKP3 (ZIUOOPE), FURS nove bone imenuje BONI21.

Za več o bonih21 glejte tu.

Preberite tudi:

Pišite nam