Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
ZNAK ODLIČNOSTI

Znake odličnosti prejelo 15 gradbenih podjetij

03. 02. 2024
Avtor: Mira Črešnar
ZNAK ODLIČNOSTI

V okviru strokovnega srečanja gradbenih sekcij v Laškem je sekcija gradbincev pri OZS sinoči podelila tudi znake odličnosti v gradbeništvu. Prejelo jih je 15 podjetij iz gradbene dejavnosti, ki izpolnjujejo najvišja merila poslovne odličnosti, dosegajo uravnotežene rezultate poslovanja, delujejo družbeno odgovorno in stremijo k razvoju ter visoki kakovosti izdelkov in storitev.

Znake odličnosti v gradbeništvu sta na slavnostnem dogodku podelila predsednik OZS Blaž Cvar in predsednik sekcije gradbincev pri OZS Zoran Simčič. Letošnji prejemniki znakov odličnosti so:

 1. ST Sodnik d.o.o., Breg pri Komendi, za dejavnost postavljanja ostrešij, krovstva in stavbnega kleparstva.

Podjetje šteje 18 let, kleparsko krovska dela so družinska tradicija. Z njo so se ukvarjali že starši, z dejavnostjo pa uspešno nadaljujeta tudi oba sinova, vsak v svojem podjetju. Podjetje Tomaža Sodnika je družinsko podjetje, v katerem je šest zaposlenih. Z ženo sta usklajen tim, v poslovanje podjetja in izvajanje storitev pa se že uvaja bodoči naslednik - njun sin, sicer še študent strojništva.

»Radi gradimo – in to s strastjo počnemo že 18 let. Ponosni smo na to, da nam je v teh letih izdelavo strehe nad glavo zaupalo že toliko naročnikov«, ponosno povejo in dodajajo: »Ne moremo prešteti, koliko hiš, stanovanj, poslovnih prostorov, vrtnih, počitniških hišic in ostalih objektov je bilo v tem času zgrajenih ali prenovljenih z našo pomočjo.« Pred nekaj leti so zgradili nov poslovni objekt, kjer imajo tudi delavnico, v kateri izdelujejo elemente tudi za druge kleparje-krovce.

 1. Mario Bau d.o.o.,

Podjetje Mario Bau d.o.o. s sedežem v Borovnici, je bilo ustanovljeno leta 2017. Začetki družinske tradicije slikopleskarske obrti segajo v leto 1993, leta 2017 pa se je Mario odločil za svojo pot in ustanovil podjetje Mario Bau d.o.o. Dejavnost je razširil še na fasaderska in suhomontažna dela, izvedejo pa tudi manjša zidarska dela. Glede na potrebe naročnikov lahko oblikujejo strokovno ekipo podizvajalcev, s katero lahko prevzamejo kompletna gradbena dela oz. prenove. Vsako leto beležijo rast podjetja, tako po številu zaposlenih kot tudi letnem prometu. Trenutno ima podjetje Mario Bau  14 redno zaposlenih sodelavcev. Ravno prav so veliki, da se lahko hitro prilagajajo novim tržnim razmeram, pravijo.

Osnovni cilj podjetja je, da ob stalnem izvajanju storitev, sledenju inovacijam in vgradnji novih materialov, ohranjajo motivirano ekipo zaposlenih in skrbijo za pozitivno organizacijsko klimo.

 1. Optima 4 d.o.o

je podjetje iz Petrovč. Pod tem imenom so na trgu od leta 2018. Zlati znak odličnosti prejmejo za dejavnost gradnje objektov.

So družinsko, mednarodno priznano podjetje, ki s skrbjo do okolja gradi domove za življenje v zdravem naravnem okolju. Z uporabo lesa kot obnovljivega vira v gradnji opozarjajo na vrednost ekoloških materialov, zdravega bivanja in varčne ter okolju prijazne gradnje. Verjamejo v kakovost življenja, spoštujejo okolje in so predani tradiciji ter bogastvu, ki ga daje narava.

Trenutno so z izvajanjem storitev prisotni v Sloveniji, Avstriji, Švici in Italiji. Ne ustrašijo se izziva in želijo graditi individualno zasnovane varčne, nizkoenergijske hiše, ki združujejo inovacijo, trajnost in udobje, tudi za najzahtevnejše naročnike.

V letošnjem letu so sprejeli nov izziv – podali so se na trg izdelave in postavitve modularnih hiš. Prav tako pa nudijo tudi storitve energetskih sanacij in obnove objektov.

V podjetju je 11 zaposlenih, kar ji ne ustavi, da se ne bi kosali v velikimi, tako v ponudbi kot kakovostni izvedbi. Celo več, njihovo vodilo je, da hišo kupcu predajo najkasneje v 120 dneh od pričetka montaže.

Pod vodstvom direktorja Fredija Brgleza in njegove žene Nataše, so zaposleni povezani v usklajen, močan in motiviran tim.

 1. Gradnje SL d.o.o., iz Grgar, za dejavnost gradnje objektov

Slogan »v življenju je lepo puščati sledi nam vsak dan daje nove izzive ko se ozremo nazaj smo lahko ponosni na stvari ki smo jih naredili«, pravijo.

Večdesetletne izkušnje na področju gradbeništva, želja po izzivih, novih znanjih so sinonim za kakovost in zanesljivost, ki vsem v podjetju veliko pomenijo.

Z lastnim razvojem, fleksibilnostjo in učinkovitostjo želijo postati vodilno gradbeno podjetje na lokalnem področju.

Skromni začetki z enostavnim gradbenim orodjem so bili le osnova. Želja po boljšem in bolj kakovostnem delu nas je gnala naprej,« pove direktor Siniša Lozar. Zaradi povečanega obsega del je leta 1992 iz obrtnega obrata nastalo podjetje Gradimpex. Decembra 2019 je nastalo podjetje Gradnje SL d.o.o. Volja do dela in želja po razvoju, terjata nakup novih tehnologij ter spremljanje in uvajanje novosti pri izvedbi storitev. Vse to, skupaj z izkušnjami, bo zgodovino njihovega družinskega gradbenega podjetja pisalo naprej.

 1. SKM TIM d.o.o., iz Ljubljane, za dejavnost krovstva in stavbnega kleparstva

Podjetnik Kenan Hasić je leta 2013, kot vsak obrtnik začetnik, odprl leta 2013. Hitro povečevanje povpraševanja je botrovalo temu, da so se leta 2015 preoblikovali v podjetje SKM TIM. So dinamično družinsko podjetje, ki se nenehno razvija in povečuje. V podjetju je trenutno zaposlenih 20 sodelavcev, odlikuje jih profesionalnost in visoka motiviranost. So podjetje, ki sledi novim trendom in neprestano nadgrajuje kakovost storitev. Ukvarjajo se z vsemi krovskimi, kleparskimi in tesarskimi deli ter vgradnjo strešnih oken. Izvajajo tudi hidroizolacije.

Bolj kot količina, je zanje pomembna kakovost, kar izpostavijo tudi kot svojo največjo prednost. Prilagajajo se potrebam strank, ki so tako javni naročniki, kot podjetja in fizične osebe in njihovo zadovoljstvo jih žene naprej v nove podvige.

Pogodbeno sodelujemo tudi z Zavarovalnico Triglav v sklopu izvedb asistenc in odprav škodnih primerov.

Več, kot 20-letna družinska tradicija jih postavlja ob bok najboljšim na področju tesarstva, krovstva in stavbnega kleparstva.

 1. Skarpa d.o.o. iz Turjaka  za dejavnost gradnje objektov.

Skarpa d.o.o. je gradbeno podjetje, ustanovljeno leta 2008, ki je specializirano za gradnjo in adaptacijo stanovanjskih, poslovnih in drugih objektov na ključ. Največ objektov izvedejo v Ljubljani z okolico. Seveda pa odgovorijo na povpraševanje naročnikov tudi iz drugih krajev Slovenije. Izvajajo tudi različna zaključna gradbena dela, tako v stanovanjskih kot v poslovnih objektih.

Njihov najslajši izzivi so adaptacije starejših objektov in iskanje »dodatnih bivanjskih kvadratov«.

Podjetje Skarpa je majhno, vendar izkušeno družinsko podjetje. Kakovost njihovih storitev potrjujejo zadovoljni naročniki. Kajti obseg njihovih del se veča, kljub temu, da so časi nepredvidljivi in včasih nestabilni. Pred leti so na rast odgovarjali s povečevanjem števila zaposlenih in hkratnim vodenjem več gradbišč. Danes imajo 6 zaposlenih, ki so del tima vse od ustanovitve, ter stalne zunanje sodelavce za specifična dela, kot so elektro inštalacije, strojne inštalacije in druge storitve. Njihovi zaposleni so zaupanja vredni sodelavci, kot tim se dobro razumejo, saj cenijo drug drugega. Vse to pa se kaže v kvaliteti njihovih izdelkov in zadovoljnih naročnikih.

Tako. Podelili smo znake odličnost v gradbeništvu podjetjem, ki so znak letos pridobili prvič. Prosim še eno skupno fotografijo vseh šestih dobitnikov, skupaj s podeljevalcema

 

 1. MGS PLUS d.o.o., Ljubljana-Črnuče, za dejavnost zaključnih del v gradbeništvu

Podjetje MGS Plus na področju  suhomontažne gradnje deluje že od leta 1992 in je preraslo v družinsko podjetje, ki zaposluje 10 ljudi. Ustanovitelj in direktor podjetja Mladen Dandić je ponosen, da se je za gradbeništvo navdušila njegova hči Tina, ki je s področja gradbeništva tudi diplomirala in je v podjetju zaposlena, sicer pa je očeta na gradbiščih spremljala že od malih nog. V sklopu suhomontažne gradnje v podjetju MGS plus  izvajajo storitve novogradenj in adaptacij.  V  bivalnem ali delovnem okolju poskrbijo za popestritev prostora s kaskadami, poglobitvami, policami in drugimi rešitvami, izvajajo slikopleskarska in fasaderska dela ter polagajo vse vrste zaključnih oblog. V podjetju stremijo k visoki kakovosti in nenehnim izboljšavam.

 1. DA BO MONT d.o.o., Spodnji Duplek, za dejavnost inštaliranje vodovodnih, plinskih in ogrevalnih naprav.

DA bo mont je družinsko podjetje z več kot 25-letno tradicijo. Njihovo ekipo sestavljamo izkušeni strokovnjaki z različnih področij njihovega poslovanja od kakovostnega svetovanja, investicijskega in projektnega načrtovanja do profesionalne izvedbe: od zahtevnih poslovnih in industrijskih objektov, individualne stanovanjske gradnje do najzahtevnejših energetskih projektov. Ukvarjajo se tudi z adaptacijami vseh vrst objektov, kjer nudijo celo paleto storitev od analize, izdaje energetskih izkaznic, pridobivanja nepovratnih sredstev do kakovostne izvedbe ukrepov!

 1. ŽILJ II Martin Prosen s.p., Ilirska Bistrica, za dejavnost gradbeništva.

Gradbeništvo Žilj II je družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo, druge generacije, ki se poleg glavne dejavnosti gradnje stanovanjskih in nestanovanjskih objektov ukvarja tudi z nizkimi gradnjami, zaključnimi gradbenimi deli, ter ostrešji in pokrivanjem streh.

Skrbijo za kakovostno izvedbo po konkurenčnih cenah, za usposabljanje svojih zaposlenih in uravnoteženi razvoj na vseh področjih delovanja.

 

 1. Miha Hrovat s.p., Mengeš, za dejavnost pečarstva,

Pečarstvo Hrovat iz Mengša deluje od leta 1955.  Jure Hrovat, ki je pečarstvo prevzel po svojem očetu, si je od malega nabiral izkušnje in pri tem prepoznal tudi moč znanja in novih idej. Ostal je zvest družinski tradiciji in danes se lahko pohvalijo s tradicijo izdelovanja vseh vrst kaminov, lončenih in krušnih peči, štedilnikov, pizza peči, vrtnih kaminov in letnih kuhinj. V tem času se je kot tretja generacija ekipi pridružil Jurijev sin Miha, ki je s 1. 2. 2024 prevzel očetovo podjetje in se odločil, da bo tudi on nadaljeval s pečarsko tradicijo.

 

 1. TESKRO d.o.o., Komenda, za dejavnost postavljanje ostrešij in krovskih del, izdelave lesnih konstrukcij, ter izdelavo in montažo lesenih masivnih in skeletnih stavb.

Korenine tega uspešnega družinskega podjetja, ki ga zdaj vodi Igor Štebe, sega v leto 1952, ko je z obrtjo pričel njegov oče. Začel je izdelovati ostrešja, kocke za tlakovanje, za potrebe gradnje cest je začel z izdelovanjem lesenih barak. Kmalu pa se je lotil tudi izdelovanja lesenih hrastovih stopnic za stanovanjske hiše.

Posebno skrb so v podjetju že od nekdaj namenjali vzgoji novih tesarskih mojstrov.

Teskro d.o.o. se lahko pohvali z najsodobnejšimi stroji za obdelavo lesa oziroma lesenih konstrukcij, proizvodno linijo pa neprestano posodabljajo.

Predstavitev podjetja lahko zaključimo z besedami direktorja  »Ob vsej računalniški znanosti in tehniki, ki nam omogoča lažje, hitrejše in bolj kvalitetno delo pa ne morem mimo ljudi, ki so kljub vsej znanosti še vedno nepogrešljiv del tega dela.«

 

 1. Krov storitve d.o.o. Celje, za dejavnost postavljanje ostrešij in krovskih del.

Podjetje KROV storitve d.o.o. se ukvarja s kleparstvom, krovstvom, tesarstvom, izvajanjem termo in hidro izolacije ter montažo strelovodov. Registrirani in usposobljeni so tudi za odstranjevanje nevarnih azbestno cementnih kritin in drugih podobnih materialov. Podjetje je v stalni rasti z uporabo najsodobnejše opreme in izobraževanji na svojem področju.

Prednost podjetja so kakovostno opravljena dela, upoštevanje dogovorjenih rokov in primerne oziroma ugodne cene kar je sad dolgoletne več kot 35 letne tradicije.

 

 1. EKOPLESKAR d.o.o., Maribor, za dejavnost fasaderskih in slikopleskarskih del.

Podjetje, ki se ukvarja predvsem s slikopleskarskimi in fasaderskimi deli vodi Mladen Mihajlović, slikopleskarski mojster, ki je kot večina gradbenih podjetnikov pričel svojo kariero kot vajenec.

Danes v podjetju, ki je najprej delovalo kot s.p, zaposluje okrog 50 delavcev.

Svoja dela izvajajo predvsem na novogradnjah, seveda pa se ne branijo tudi sanacij in obnov. Stremijo k visoki kvaliteti izvedb svojih del in zadovoljstvu naročnikov.

 

 1. KAMPO d.o.o., Ljubljana, za dejavnost proizvodnje in montaže notranjih vrat, požarno odpornih vrat in akustičnih oblog

Tudi v podjetju Kampo gre za večgeneracijski prenos in nadaljevanje tradicije v mizarstvu.

V podjetju Kampo ustvarjajo z odličnostjo narejene mizarske izdelke, ki z vrhunskim dizajnom dvigujejo splošno kulturo bivalnega okolja.  Tesno sodelujejo z arhitekti, saj verjamejo v premišljeno izbiro pohištva, načrtovanega za vsakega posameznika posebej in prilagojenega njegovemu načinu življenja. Na ta način v podjetju želijo soustvarjati kakovost bivanja, ki presega povprečje.

»Pogosto menjavanje poceni pohištva, ki je produkt hiperprodukcije, namreč ne prinese nič dobrega ne našemu planetu, ne zanamcem. Zato v podjetju Kampo prisegamo na trajnost. Zanesljiv in predan tim lesarskih mojstrov vam je na voljo, da uresniči vaše sanje o prijetnem bivanju.« so zapisali na svoji spletni strani.

 

 1. Mizarstvo Dušan Fidler s.p., Ulica Roberta Kukovca 41, 2000 Maribor, za dejavnost proizvodnja in vgradnja stavbnega pohištva.

Tudi mizarstvo Dušan Fidler s.p. je družinsko podjetje. Dušan, druga generacija v podjetju,  je tudi sodni izvedenec in cenilec ter mediator, Njegovo podjetje se ukvarja s proizvodnjo in montažo stavbnega pohištva ter pohištva po meri. Kot pravijo sami, je njihovo najpomembnejše vodilo izdelovati oblikovno dovršene in kakovostne izdelke, pri tem pa uporabljati najsodobnejše materiale. Pri izdelavi stavbnega pohištva in pohištva sledijo željam strank, posebnostim prostora in obstoječi opremi ter trendom na področju oblikovanja pohištva. Radi poudarijo, da brez svojih zaposlenih nebi bili tako uspešni. Pred kratkim se je v podjetju zaposlil tudi Dušanov sin, torej se za nadaljevanje tradicije v tem podjetju ni bati.