Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
ŠOLSKI KOLEDAR

Znan je šolski koledar za osnovne in srednje šole v Šolskem letu 2023/24

23. 05. 2023
Avtor: Anton Šijanec
ŠOLSKI KOLEDAR
Ne le otrokom, staršem in učiteljem, šolski koledar je še kako zanimiv tudi vsem, ki načrtujejo poslovne aktivnosti. Na spletni strani vlade je objavljen šolski koledar za Šolsko leto 2023/24. Objavi sta ločeni za osnovne in srednje šole, ključni datumi kot so začetek, konec in počitnice pa se seveda pokrivajo.

 

Začetek, počitnice in prosti dnevi v šoli

Pouk se bo tako začel v petek, 1. septembra 2023. Prve t.i. krompirjeve počitnice se bodo začele 30. oktobra, naslednje pa bodo novoletne počitnice od ponedeljeka, 25. decembra.

Prvi del zimskih počitnic bo tokrat med 19. in 23. februarjem za območja gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugozahodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel.

Drugi del zimskih počitnic bo od 26. februarja do 1. marca in sicer za območja jugozahodne Slovenije ter koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije.

Prvomajske počitnice se bodo začele že v soboto, 27. aprila in trajale kar do konca naslednjega tedna, saj je tudi petek, 3. maja 2024 pouka prost dan in v šolo ne bo treba.

Pri načrtovanju pa vseeno še podrobneje preglejte koledarje na spodnjih povezavah:

 

Šolski koledar za osnovne šole - Š.l. 2023/24

 

Šolski koledar za srednje šole – Š.l. 2023/24

 

Vir: MIZŠ OŠ in MIZŠ SŠ