Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
REGRES ZA GOSTINCE

Znana je višina regresa 2023, za koga v gostinstvu in turizmu to velja?

12. 06. 2023
Avtor: Nina Ličar
REGRES ZA GOSTINCE

V Uradnem listu RS št. 63 z dne 9.6.2023 je objavljen Aneks h Kolektivni pogodbi dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije, ki je dostopen na povezavi TU (stran 59). Aneks je pričel veljati naslednji dan po objavi, to je 10.6.2023.

Višina regresa

Višina regresa za letni dopust za leto 2023 po navedeni kolektivni pogodbi znaša 1.500 EUR. Navedeno višino regresa morajo izplačati delodajalci, ki jih zavezuje Kolektivna pogodba dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije oziroma to kolektivno pogodbo upoštevajo na prostovoljni osnovi.

Preberite tudi prispevek SC OZS: Katere delodajalce zavezuje višina regresa za leto 2023 po Kolektivni pogodbi dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije >>>

Ker je objavljena novica povzročila zmotno interpretacijo, da so navedeno višino regresa dolžni izplačati vsi delodajalci v dejavnosti gostinstva in turizma, v pojasnilu TU podrobneje razlagamo, katere delodajalce v dejavnosti gostinstva in turizma zavezuje ta kolektivna pogodba in so posledično dolžni izplačati regres vsaj v zgoraj navedeni višini.