Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Besede poslanca Mihe Kordiša žaljive za obrtnike in podjetnike

24. MAJ 2017  |   Mira Črešnar

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki je največja reprezentativna zbornica malega gospodarstva, smo ogorčeni nad izrečenimi besedami poslanca Združene levice Mihe Kordiša o malem gospodarstvu na včerajšnji seji v Državnem zboru.

Med včerajšnjo razpravo je Kordiš med drugim dejal, da je »drobno gospodarstvo kramarsko gospodarstvo in da ne opravlja razvojne funkcije«.

»Malo gospodarstvo v Sloveniji je razvojno naravnano. S svojimi izdelki in storitvami pa konkurira tudi na globalnem trgu. Gospod Kordiš najbrž ne pozna dovolj dobro slovenskih podjetnikov in obrtnikov in prav gotovo tudi nikoli ni delal v gospodarstvu. Žal nam je tudi, da je imel slabo izkušnjo z obrtnikom, ki mu je delal ograjo, vendar pa mu to še ne daje pravice, da o obrtnikih in podjetnikih govori žaljivo,« je prepričan Branko Meh, predsednik OZS.

Dejstvo je, da malo gospodarstvo zaposluje 281 tisoč oseb in daje kruh več sto tisoč slovenskim družinam. Gospod Kordiš, se vam ne zdi, da si »kramarsko gospodarstvo«, kot ste ga poimenovali, zasluži malce več spoštovanja?

Preberite tudi:

Pišite nam