Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
POZIV DELODAJALCEV VLADI

Delodajalske organizacije pozivamo k celostni obravnavi zakonskih sprememb

02. 06. 2023
Avtor: Mira Črešnar
POZIV DELODAJALCEV VLADI

Mineva eno leto, odkar je vodenje Vlade RS prevzel dr. Robert Golob. Delodajalske organizacije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, v prihodnje od vlade pričakujemo več posluha za potrebe in zahteve gospodarstva, predlogi zakonskih sprememb v okviru načrtovanih reform pa naj se obravnavajo in presojajo celostno.

V fazi spreminjanja je veliko zakonov, ki pomembno vplivajo na delovanje in prihodnost celotnega slovenskega gospodarstva. Delodajalske organizacije si zato želimo in pričakujemo, da se vsi ti zakoni sprejemajo premišljeno, v dialogu z delodajalskimi organizacijami. Različna ministrstva, pristojna za zakonske spremembe, bi morala celostno obravnavati posledice in učinke teh predlogov zakonov na gospodarstvo, saj se trenutno zakoni sprejemajo preveč parcialno. Delodajalske organizacije ob tem ugotavljamo, da vsako ministrstvo s svojimi zakonskimi predlogi gospodarskim subjektom nalagajo le nove finančne in administrativne obremenitve, namesto obljubljenih razbremenitev.

Nemčija, ki je naša najpomembnejša gospodarska partnerica, je v recesiji. Gospodarsko ohlajanje že občutijo številna slovenska podjetja, ki so neposredno vezana na ta trg. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da bodo zakonske spremembe takšne, da ne bodo dodatno obremenile slovenskega gospodarstva. Narediti moramo vse, da čim bolj ublažimo posledice gospodarskega ohlajanja. Kajti le, če bomo imeli uspešno gospodarstvo, bomo lahko imeli tudi socialno državo.

 

Blaž Cvar, predsednik OZS

Tibor Šimonka, predsednik GZS

mag. Mariča Lah, predsednica TZS

Marjan Trobiš, predsednik ZDS

Marko Lotrič, predsednik ZDOPS

 

Preberite tudi