Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Dvig plač v javnem sektorju NE na račun gospodarstva

19. FEBRUAR 2018  |   Mira Črešnar

Malo gospodarstvo, ki v Sloveniji predstavlja kar 99 odstotkov celotnega gospodarstva, se ne strinja s stavkovnimi zahtevami javnega sektorja. Zvišanja plač v javnem sektorju ne bo plačalo gospodarstvo, so jasni obrtniki in podjetniki.

Sviz je danes ponovno napovedal stavkovne aktivnosti. Malo gospodarstvo pa sporoča, da ne bo dovolilo, da se na račun dviga plač v javnem sektorju obremeni gospodarstvo. Po večletni gospodarski krizi si je slovensko gospodarstvo končno opomoglo, mnogi še vedno krpajo finančne luknje, potrebno pa je vlagati tudi v nove investicije, če želimo konkurirati na tujih trgih. Uresničitev zahtev javnega sektorja v višini ene milijarde evrov bi zagotovo imela negativne, celo katastrofalne posledice za slovensko gospodarstvo. Čas je, da se tudi javni sektor vpraša, kam želimo pripeljati našo državo in kdo bo nosil posledice dviga plač.

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije zato ocenjujemo, da še ni čas, da bi lahko zvišali plače v javnem sektorju. Ne smemo pa tudi pozabiti, da so plače zaposlenih v javnem sektorju že sedaj precej višje kot plače zaposlenih v zasebnem sektorju.

Če bomo destabilizirali slovensko gospodarstvo, bo na slabšem tudi javni sektor!

Preberite tudi:

Pišite nam