Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
SREČANJE PREVOZNIKOV 2023

Letošnje prevozniško srečanje obarvano humanitarno

30. 09. 2023
Avtor: Mira Črešnar
SREČANJE PREVOZNIKOV 2023

Letošnje prevozniško srečanje obarvano humanitarnoNa letošnjem, že šestem srečanju prevozniških družin in prevozniških podjetij Slovenije, ki se ga je udeležilo okrog 2000 prevoznikov in njihovih družinskih članov, so izpostavili ključne probleme sektorja, kot so pomanjkanje delovne sile in zamude pri ključnih infrastrukturnih projektih. Prevozniško srečanje, ki ga tradicionalno organizirata sekciji za promet pri OZS in GZS, pa je imelo letos tudi humanitarno noto, saj so prevozniki na srečanju del sredstev namenili za pomoč prizadetim članom v avgustovskih poplavah.

 

Predsednik sekcije za promet pri OZS Peter Pišek je v svojem nagovoru med drugim izpostavil pomanjkanje delovne sile in predolge postopke pri pridobivanju delovnih dovoljenj. »Potrebujemo ustrezno infrastrukturo, tretjo razvojno os, četrti vozni pas. Zahtevamo takojšnjo umestitev logistične infrastrukture ob avtoceste, digitalizacijo Luke Koper,« je ključne zahteve nanizal Pišek in poudaril, da bi šla gospodarska rast navzgor, če bi znali bolje izkoristiti geostrateško lego, ki jo ima Slovenija.

»Promet je ključnega pomena za gospodarstvo in družbo, je pomemben dejavnik razvoja in obstoja sodobnih gospodarstev. To poudarja tudi Evropska unija. Zato mu dajmo mesto, ki mu pripada,« pa je med drugim izpostavil Blaž Cvar, predsednik OZS.

Vsako letos se srečanja udeleži tudi resorni minister. »Če ste gospodarstvo srce, ste prevozniki ožilje gospodarstva. Tega se zavemo šele, ko na policah ni izdelkov, ki jih potrebujemo za naše življenje. Na našem ministrstvu se trudimo za zmanjšanje nelojalne konkurence in za povečanje vaše konkurenčnosti. Vem, da se z vsemi odločitvami niste zadovoljni, a je ključno, da iščemo kompromis,« je dejala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Dodala je še, da je reševanje problemov avtoprevoznikov odvisno od različnih resorjev.

Prevozniki iz OZS in GZS so na srečanju donirali tudi finančna sredstva v Ustanovo za humanitarno pomoč obrtnikom, prek katere bodo pomagali prizadetim obrtnikom v poplavah. Sredstva se zbirajo tudi na samem dogodku, in sicer s prodajo promocijskih majic. Končni znesek zbranih sredstev bo zato znan po koncu srečanja.

Zbrane so nagovorili tudi predsednik DS RS Marko Lotrič ter Vesna Nahtigal in Milan Slokar iz GZS.