Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Metanje vseh gostincev v isti koš je krivično!

25. SEPTEMBER 2018  |   Mira Črešnar

V minulih dneh so v medijih zaokrožile informacije o gostinskih obratih, v katerih so inšpektorji odkrili nepravilnosti. Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS opozarja, da so se na seznamu kršiteljev znašli tudi takšni, ki so imeli zgolj počeno ploščico. Z javnim blatenjem njihovega imena v javnosti se jim po mnenju sekcije povzroča ogromna in nepopravljiva škoda. 

 

Iz objavljenih odločb je mogoče razbrati, da gre povečini za kršitve, kjer je potrebno odpraviti tehnične pomanjkljivosti, namestiti umivalnik, popraviti talno oblogo, zamenjati počeno ploščico itd. Blaž Cvar, predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS, ob tem pojasnjuje: »Z zaskrbljenostjo spremljamo objavljanje seznamov lokalov z nezadostno higieno, na katerem so vključeni tudi takšni, ki tja ne sodijo. Na tak način blatijo in škodijo vsem, tudi tistim, ki zgledno skrbijo za svoje gostinske obrate. In teh je večina.«

 

V sekciji nikakor ne zagovarjajo neustrezne higiene, nespoštovanja pravil in zakonov, ki zagotavljajo varno prehrano, ostro pa nasprotujejo medijskemu linču vseh slovenskih gostiln, za katere na splošno velja, da ustrezajo najvišjim higienskim standardom.

 
Objave te vrste ne bodo rešile problemov, škodijo pa dobremu imenu slovenskega gostinstva in turizma. V sekciji zato predlagajo,  naj bodo v bodoče v tovrstnih člankih objavljeni zgolj tisti, pri katerih so ugotovljene hude kršitve, kot je prisotnost mišjih iztrebkov v obratih, nesprejemljivo higiensko stanje itd.

Pišite nam