Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Nominiranec za Obrtnika leta 2021 tudi Marko Godec

29. NOVEMBER 2021  |   Mira Črešnar

Drugi nominiranec za Obrtnika leta 2021 je Marko Godec iz Jevnice. Kotlarstvo Godec je družinsko podjetje, v katerem že od leta 1947 izdelujejo kotle za žganjekuho in druge izdelke iz bakra in nerjavne pločevine. Markov oče Jože je znanje in veščine osvojil pri mojstru Kaplju v Ljubljani, obrtno delavnico pa je pozneje postavil doma, v Jevnici. Danes bogato tradicijo kotlarske obrti nadaljujeta sin Marko in vnuk Gašper, blagovna znamka Kotlarstvo Godec pa je po zaslugi vseh treh generacij in trdega dela postala tako rekoč sinonim za destilacijske kotle in Jevnico.

Vsak destilacijski kotel za kuhanje žganja, za izdelavo sirov, za pridobivanje eteričnih olj, za hobi uporabo, vsak kotliček za kuhanje v naravi in vsi drugi izdelki so zgodba zase. Vsakemu namenijo popolno pozornost in natančnost pri izdelavi. Rezultat je vrhunski ročno izdelan unikat, ki je ob pravilni uporabi neuničljiv.

V Kotlarstvu Godec ob upoštevanju starih modrosti, ročnem delu in prvinski obdelavi kovin ves čas dopolnjujejo in nadgrajujejo metode dela in tehnologijo. Tako imajo sodobni kotli že vgrajeno tudi elektroniko, ki uravnava temperaturo in pritisk ter omogoča nadzorovane okoliščine destilacije.

Kotlarstvo Godec je že vrsto let prisotno na vseh obrtnih in kmetijsko-živilskih sejmih doma in v tujini. Poleg domačega veliko pozornost namenjajo avstrijskemu trgu. Posamezne izdelke sicer prodajo tudi v druge evropske države (na primer na Hrvaško, Madžarsko ali v Nemčijo), prizadevajo pa si, da bi bila blagovna znamka Kotlarstvo Godec na teh trgih še bolj prisotna in prepoznavna.


Marko Godec

Preberite tudi:

Pišite nam