Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Novi predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca bo še naprej tesno sodeloval z OZS

12. DECEMBER 2017  |   Mira Črešnar

Alojz Kovšca je bil danes izvoljen za novega predsednika Državnega sveta RS. Kovšca je sicer dolgoletni funkcionar Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), je aktualni predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana – Bežigrad in član kolegija predsednika OZS. Njegova prioriteta bo še naprej tesno sodelovanje z OZS.

Ob svoji izvolitvi je med drugim dejal, da bodo interesi obrtnikov in podjetnikov še naprej dobro zastopani v Državnem svetu in da je odprt za sodelovanje z vsemi interesnimi skupinami. »Obljubljam, da bo tesno sodelovanje z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije še naprej moja prva prioriteta,« sporoča Alojz Kovšca.

Sicer pa Alojz Kovšca uživa veliko podporo tudi med obrtniki in podjetniki. Od elektorjev v obrtno-podjetniškem zborničnem sistemu je na nedavnih volitvah dobil kar 27 od 40 glasov. Kovšca je tedaj obljubil, da si bo prizadeval za spremembo zakonodaje na področju t.i. regresnih zahtevkov in za takšen pravilnik o poklicnih boleznih, ki bo pošten do delodajalcev. »Boril se bom, da bo zakon o vajeništvu zaživel v praksi in da bo sofinanciranje vajeništva trajno in ne začasno.  Zavzel se bom za preoblikovanje Sklada obrtnikov in podjetnikov v vzajemno zavarovalnico. Poskušal bom najti tudi rešitve za sistemsko financiranje zastopniške vloge zbornic,« je takrat poudaril Alojz Kovšca. Več na: http://bit.ly/2BCPPg0

Preberite tudi:

Pišite nam