Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

V gostinstvu in turizmu odločno proti obveznemu testiranju gostov

22. APRIL 2021  |   Mira Črešnar

Gostinci so veseli ponovnega odprtja gostinskih in nastanitvenih obratov. Vendar pa ne pristajajo na pogoj, da mora imeti gost za obisk notranjosti gostinskih in nastanitvenih obratov negativni test, potrdilo o cepljenju ali dokazilo o prebolelosti. Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS je zato vlado pozvala, da te diskriminatorne pogoje nemudoma odpravi.

»S takšnimi pogoji se ponovno diskriminira panogi gostinstva in turizma. Medtem, ko lahko brez kakršnihkoli dokazil obiskujemo galerije, trgovine, športne centre, fitnese, na tisoče jih lahko dela v proizvodnih halah, pa bi morali imeti gostje za vstop v gostinski ali nastanitveni obrat potrdila in negativne teste. To se nam zdi absurdno in povsem nesprejemljiv pogoj, na katerega ne bomo pristali,« je poudaril Blaž Cvar, predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS.

Gostinci opozarjajo, da bi bilo ta pogoj tudi težko nadzirati in izvajati. Obenem dvomijo, da se bodo šli gostje samo zaradi kosila ali večerje predhodno testirati. »Smo za odprtje notranjosti po italijanskem vzoru, z ustrezno razdaljo med mizami, vendar brez kakršnikoli dokazil. Prav tako pa naj se odpiralni čas gostiln podaljša do 22. ure,« še dodaja Cvar.

Sekcija je sicer že v začetku tedna opozorila, da so tudi obstoječi pogoji dela na terasah, denimo meter in pol razdalje pri isti mizi, nesmiselni, saj se jih v praksi ne da spoštovati.

 
 

 

Preberite tudi:

Pišite nam