Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Obrtnik leta 2017 in Podjetnik leta 2017 prvič na istem odru

25. OKTOBER 2017  |   Mira Črešnar

Na slavnostnem dogodku, ki bo v torek, 14. novembra 2017, na Brdu pri Kranju, bo Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) prvič istočasno podelila kar dve prestižni priznanji – Obrtnik leta 2017 in Podjetnik leta 2017. Na dogodku bodo podelili tudi mojstrske diplome že 17. generaciji mojstrov in mojstric ter se poklonili najstarejšemu obrtniku ali obrtnici.

OZS skrbi za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtne dejavnosti in njenih nosilcev ter spodbuja odličnost in kakovost obrtnih storitev in izdelkov. Že 15. leto zapored bo tako podelila prestižno priznanje Obrtnik leta, ki ga prejme obrtnik za svoje poslovne dosežke in odličnost. Po nekaj letih premora pa bo OZS podelila tudi priznanje Podjetnik leta, ki ga prejme podjetnik, ki s svojo inovativnostjo, ambicioznostjo in podjetniškim čutom pomika meje mogočega in pomeni presežek v slovenskem podjetništvu. Do sedaj je OZS nagradila kar 24 izjemnih podjetnikov.

»Ker majhni obrtniki pogosto ne morejo konkurirati velikim podjetnikom, smo se odločili, da letos podelimo dve priznanji in nagradimo tako velike podjetnike kot majhne obrtnike. Tokrat bomo to prvič storili na istem odru, saj sta priznanji Obrtnik leta in Podjetnik leta enakovredni,« je pojasnil predsednik OZS Branko Meh.

Strokovna komisija je med vsemi prijavami izbrala tri nominirance za Obrtnika leta 2017:

 

·         Martin Tibaut, Trgovina in mesnica, GABREK Martin Tibaut s.p.,

·         Matej Draksler, Tehnično sedlarstvo, izdelovanje in servis avtoponjav ter drugih izdelkov iz težkega PVC platna, Matej Draksler s.p.,

·          Slavko Kržišnik, S.VAR obdelava kovin in izdelava vodnih turbin d.o.o.;

 

in nominirance za Podjetnika leta 2017:

 

·         Andrej in Tomaž Šuštaršič, Šuštaršič krovstvo, kleparstvo in gradnje, trgovina d.o.o.,

·         Marjan Cerar, Janez d.o.o.,

·         Miran Andrejek, Avto center Andrejek,

·         Valentin in Ivan Jesenko, Tigrad d.o.o.

 

Na slavnostnem dogodku, ki ga bo povezovala Bernarda Žarn, bodo podelili tudi mojstrske diplome že 17. generaciji mojstric in mojstrom in se poklonili najstarejšemu obrtniku ali obrtnici. Dogodek bo popestril umetniški nastop plesalk, ki bodo nosile kreacije slovenskih oblikovalcev tekstilij iz Sekcije tekstilcev pri OZS. Za glasbeno kuliso pa bosta poskrbela Miha Debevc in Tomaž Rožanc.

 

 

Preberite tudi:

Pišite nam