Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Obrtniki in podjetniki pozivajo k protestom, če pri delovni reformi ne bodo uslišani

26. 04. 2017
Avtor: Mira Črešnar

Ker t.i. mini delovna reforma že dlje časa razburja delodajalce, smo v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije za mnenje povprašali naše člane, obrtnike in podjetnike. Kar tri četrtine vprašanih od 1000 sodelujočih v anketi bi se udeležilo protestov, če delodajalske zahteve pri mini delovni reformi ne bodo upoštevane.

»Nad rezultati ankete nismo presenečeni, saj vsakodnevno dobivamo klice in pozive naših članov, da moramo pri mini delovni reformi vztrajati pri svojih zahtevah. Obrtniki in podjetniki želijo spremembe v smeri večje prožnosti na trgu dela, da bodo lahko lažje zaposlovali dobre delavce in odpuščali slabe. Tudi zaprtje obratovalnice in odvzem osnovnih sredstev, če delodajalcev ne bo izplačal plač pravočasno, je za nas nedopustno in absurdno,« meni predsednik OZS Branko Meh.

Vsi člani, ki so izpolnili anketo, si želijo sprememb v smeri lažjega zaposlovanja in odpuščanja. Skoraj vsi obrtniki in podjetniki nasprotujejo tudi novi določbi v Zakonu o inšpekciji dela, ki pravi, da bi lahko inšpektor v primeru nepravočasnega izplačila plač delavcem lahko zasegel osnovna sredstva in zaprl obratovalnico.

80 odstotkov vprašanih pa se ne strinja s sedanjim predlogom o sporazumni prekinitvi delovnega razmerja, po katerem bi bil delavec upravičen do nadomestila za brezposelnost v polni višini in trajanju glede na posameznikovo zavarovalno dobo, a največ za 6 mesecev, kar bi moral izplačati delodajalec. Nihče od vprašanih se tudi ne strinja s predlogom, da denarja za nadomestilo ne bodo vrnili delodajalcu, četudi delavec najde novo zaposlitev pred iztekom 6 mesecev. Zgolj petina vprašanih pa nasprotuje novemu odpovednemu razlogu, po katerem bo delodajalec lahko delavcu odpovedal pogodbo o zaposlitvi v primeru, če ta ne more opravljati dela iz zdravstvenih razlogov.

V anketi, ki smo jo izvajali med 19. in 26. aprilom 2017, je sodelovalo skoraj 1000 obrtnikov in podjetnikov, članov OZS.

 

 

Preberite tudi