Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

OZS odstopa od pogajanj za dostojno delo

30. 05. 2017
Avtor: Mira Črešnar

UO OZS je na današnji seji soglašal, da OZS ne bo več sodelovala v pogajalski skupini za spremembo delovno-pravne zakonodaje. OZS obenem poziva Vlado, da do državnozborskih volitev delovno-pravne zakonodaje ne spreminja, nato pa zahteva celovito reformo.

 

Obrtniki in podjetniki ostro nasprotujejo zlasti Zakonu o inšpekciji dela, v katerem je določilo, da lahko inšpektor prepove delavcem opravljanje dela, če delodajalec ne izplača plač pravočasno. Člani OZS pozivajo celo k protestom, če bi obveljalo to določilo, je pokazala anketa OZS. 

 

”Kdo bo zagotovil denar za plače, če ne bomo mogli opravljati dela? Lahko se namreč včasih zgodi, da zaradi plačilne nediscipline ne moremo izplačati plač pravočasno. Prepoved dela pa zagotovo ni prava rešitev, saj bomo podjetjem in delavcem povzročili še večjo škodo,” je prepričan predsednik OZS Branko Meh.

 

Bojan Železnik, obrtnik leta in član UO OZS, je dejal, da Vlada delodajalcem v tej reformi ne ponuja ničesar, zato nanjo ne moremo in ne smemo pristati. ”Želijo nam odsekati roko, mi pa se pogajamo za to, da nam odsekajo zgolj dva prsta,” je situacijo opisal Železnik, s katerim so se strinjali tudi ostali člani UO OZS.

Preberite tudi